akcesoria i sprzęt barmański w Zwiadowca
Firma MARATHON z siedzibą w Poznaniu działa na terenie całego kraju od 1994 roku i specjalizuje się w profesjonalnym,kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, domów weselnych, firm cateringowych i hoteli w urządzenia, sprzęty , akcesoria do kuchni i zaplecza. PROJEKT-SPRZEDAŻ-MONTAŻ-SERWIS
Stawiamy na wysoką jakość, konkurencyjną cenę oraz niezawodność w użytkowaniu
Horeca Invest Sp. z o.o.- to profesjonalna firma zaopatrująca sektor HoReCa w porcelanę, szkło, sztućce oraz drobny sprzęt kuchenny. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem w Polsce porcelany gastronomicznej marek Suisse Langenthal, Lillien i G.Benedikt. Oferujemy 5 letnią gwarancję na wyszczerbienia
T-GASTROTOMASZ GUZEK
Sprawdź, co mnie wyróżnia na tle konkurencji!
KOMPLEKSOWA OBSŁUGA
Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa
SZE...
CULINA
Urządzenia gastronomiczne, drobny sprzęt kuchenny , urządzenia barowe, chłodnicz
Firmą Culina oferuje kompleksowe wyposażenie gastronomi. Świadczymy również profesjonalne usługi doradcze i wykonawcze, związane z wyposażeniem sektora gastronomicznego. Zajmujemy się również importem oraz eksportem urządzeń gastronomicznych najlepszych krajowych i zagranicznych producentów.
Przyczyniamy się do rozwoju polskich firm oferując kompleksową obsługę branży HoReCa – od analizy potrzeb klienta, poprzez dobór i montaż sprzętu, aż po serwis technologiczny i szkolenia. Obecnie w porftolio firmy znajduje się marki tj.: Franke, Dalla Corte, Curtis, Zumex, Cuppone, Palux i inne.
Hand-Spol
Sprzęt gastronomiczny, chłodniczy i klimatyzacyjny
Firma HAND-SPOL-HoReCa powstała w roku 2007 w wyniku przekształceń własnościowych firmy P.H.Z. HAND-SPOL, która działa od roku 1991. W czasie blisko 18 lat zaopatrywała klientów w kraju i zagranicą w maszyny i urządzenia: masarskie, gastronomiczne, chłodnicze i klimatyzacyjne.
SUMA od 25 lat działa kompleksowo w zakresie projektowania oraz wyposażania profesjonalnych przestrzeni gastronomicznych. Naszą ideą przewodnią jest promowanie rozwiązań i urządzeń najwyższej jakości. Zapewniamy autoryzowaną obsługę serwisową, gwarantującą naszym klientom bezpieczną i ciągłą pracę.
Profi-T Katarzyna Czubała-Badora to firma ze Śląska. Jest firmą wywodzącą się z Class-Mebel, założonego przez obecną właścicielkę.
Sklep „BMS”, znajdujący się na ulicy Staszica w Kwidzynie od ponad 25 lat dostarcza sprzęt do Państwa domów. Lodówki, pralki, zmywarki, telewizory, systemy HI- FI, meble i oświetlenie znanych i sprawdzonych producentów.
Naczynia gastronomiczne to naczynia, które wykorzystuje się w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych (np. w restauracjach, kuchniach hotelowych, stołówkach, kawiarniach, pizzeriach, pubów, barach). Określenie „naczynia gastronomiczne” odnosi się głównie to tych naczyń, z których korzystają pracownicy danego lokalu w kuchni.
Do najczęściej używanych naczyń gastronomicznych należą wymienione poniżej naczynia.
- Garnki: zazwyczaj wykonywane ze stali nierdzewnej. Dobry garnek to podstawowe naczynie w kuchni; dzięki niemu potrawy się nie przypalają i dłużej utrzymują ciepło, szybsza jest też sama obróbka termiczna żywności, a jedzenie zdrowsze (gdyż nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu do przygotowania dania).
- Miski: wykonane z plastiku, stali nierdzewnej lub innego tworzywa. Wyjątkowo trwałe są te wykonane ze stali. Ich wadą jest to, że ważą więcej (jeśli porównujemy je z miskami plastikowymi).
- Naczynia do zapiekania: różnego rodzaju naczynia żaroodporne, mogą być wykonane ze specjalnego szkła, żeliwa lub ceramiki żaroodpornej.
- Patelnie i rondle: w kuchni gastronomicznej powinno być co najmniej kilka patelni; zazwyczaj spotyka się patelnie teflonowe, ze stali nierdzewnej, stali węglowej lub aluminiowe.
- Pojemniki na żywność: specjalnie dostosowane pojemniki do przechowywania żywności (muszą mieć specjalne testy).
- Pojemniki GN: mogą być emaliowane, perforowane, z polipropylenu i poliwęglanu. Niektóre z tych pojemników są zaopatrzone w uchwyty (ale nie wszystkie). Pojemniki GN służą do przechowywania gotowych potraw tuż przed ich nałożeniem na talerz klienta. Spotyka się je między innymi w samoobsługowych barach gastronomicznych (w których klienci sami nakładają sobie potrawy na talerze).
- Blachy i ruszty do pieczenia: obecnie jest bardzo duży wybór blach i rusztów do pieczenia. W kuchniach gastronomicznych powinna być spora ich liczba.
- Brytfanny: używane np. do pieczenia kaczki lub indyka. Częstym materiałem wykonania brytfanny jest żeliwo.
- Cedzaki;
- Czajniki (elektryczne lub do postawienia na kuchence. Obecnie raczej korzysta się z czajników elektrycznych: są szybsze.
Naczynia gastronomiczne wymagają częstego i dokładnego mycia. Jest to konieczne ze względów zdrowotnych (zapobieganie rozprzestrzenianiu się bakterii), higienicznych oraz estetycznych. Poza tym, jeśli naczynia nie zostaną dokładnie umyte po użyciu, to po jakimś czasie nie będzie się dało ich wcale domyć (zaschnięty tłuszcz i brud będą już nie do usunięcia), a naczynie straci swoje właściwości.
Szukasz wykonawcy lub dostawcy?
Chcesz otrzymać kosztorys i poznać aktualne ceny?
Zwiadowca działa w oparciu o odwrócony model serwisu ogłoszeniowego. Polega to na tym, że to zleceniodawca informuje, jaką usługę lub dostawę chce zlecić, a specjaliści kontaktują się z nim w kwestii jej realizacji. Oferenci i wykonawcy skontaktują się ze zleceniodawcą, przesyłając swoje oferty. Cała procedura trwa zaledwie kilka minut.
- Dzięki Zwiadowcy możesz oszczędzić czas, który musiałbyś poświęcić na samodzielne przeglądanie ogłoszeń.
- Zleceniodawca nie ponosi żadnych kosztów związanych z przesłaniem zapytania.
- Zobacz w jakich jeszcze zapytaniach możmy Ci pomóc: Meble hotelowe czy Wyposażenie hoteli