ID:3504
star star star star star
Zapytaj o ofertę

Marathon Barbara Kwaśnik

Kompleksowe wyposażenie gastronomii- urządzenia, sprzęty, sztućce, zastawa meble
Kacza 8, 60-106 Poznań
Wielkopolskie
Pojemniki GN - to MUST HAVE każdej kuchni !
Udostępnij

Pojemniki GN  - must have każdej kuchni !

Stanowią niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Pojemniki te posiadają standaryzowane rozmiary, co ułatwia dopasowanie ich do różnych urządzeń kuchennych oraz swobodne przenoszenie np. pomiędzy stołem chłodniczym a piecem, czy na odwrót. Zaokrąglone rogi pojemników GN, ułatwiają ich czyszczenie i zapobiegają zatrzymywaniu się resztek jedzenia.
Czym się różnią i jakie pojemniki GN najlepiej wybrać?

 

Zastosowanie pojemników GN

Pojemniki GN są niezbędne w profesjonalnej gastronomii. Biorą udział w różnych etapach przygotowywania posiłków. Można je używać w różnych urządzeniach kuchennych, poprzez magazynowanie, chłodzenie w profesjonalnych szafach i stołach chłodniczych, kończąc na używaniu ich do pieczenia i gotowania w piecach konwekcyjno-parowych. Stal nierdzewna, która jest najpopularniejszym materiałem wykorzystywanym do produkcji tych naczyń, jest bardzo wytrzymała i odporna na uszkodzenia oraz czynniki zewnętrzne. Poandto bezpieczna w kontakcie z żywnością i spełniająca wymogi HACCP.  Dzięki temu mogą one być przechowywane w szafach chłodniczych i mroźniczych, bemarach, a także używane do obróbki termicznej w piecach konwekcyjno-parowych. Często są używane jako blachy do pieczenia w piecach konwekcyjnych i piecach konwekcyjno-parowych. Służą także do eksponowania produktów w bemarch oraz ladach sałatkowych.

 

Cechy pojemników GN

Pojemniki GN charakteryzuje łatwość utrzymania w czystości dzięki zaokrąglonym rogom, które ułatwiają usuwanie resztek jedzenia i zapewniają wysoki poziom higieny. Materiały, z których są wykonane, takie jak stal nierdzewna i polipropylen, nie wpływają na smak potraw i są bezpieczne dla zdrowia. Wybór odpowiednich modeli zależy od konkretnego zastosowania i preferencji.

Naczynia są produkowane zgodnie z normą EN631, co oznacza, że mają standaryzowane wymiary. Dzięki temu można je łatwo dopasować do różnych urządzeń kuchennych, a także stosować w różnych miejscach w lokalach gastronomicznych.

 

Wybór odpowiednich pojemników GN

Na rynku gastronomicznym można znaleźć bardzo wiele pojemników w standardzie GN, które różnią się ceną oraz przeznaczeniem. Główną cechą różnicującą pojemniki GN ze stali nierdzewnej jest ich grubość, która ma wpływ na ich użytkowanie oraz odporność np. na wysokie temperatury. Pojemniki często tańsze, ale wykonane z cienkiej stali mogą się wyginać pod wpływem wysokiej temperatury w piecu konwekcyjno-parowym, co wpływa nie tylko na efekt pieczenia, ale także bezpieczeństwo pracy. Nie do wszystkich pojemników można też zastosować pokrywy z uszczelką, zapobiegające wylewaniu płynów. Ponadto dostępne są także pojemniki GN wykonane z różncyh rodzajów tworzyła (polipropylen, poliwęglan), które także różnią się swoim przenaczeniem i posiadają swoje wady oraz zalety w zależności od oczekiwanego efektu. Najlepiej więc skorzystać z profesjonalnej pomocy Doradców firmy MARATHON Wyposażenie Gastronomii, aby spośród wielu dostępnych opcji i podobnych produktów, wybrać te, które w Waszej kuchni sprawdzą się najdoskonalej!

Firma MARATHON Wyposażenie Gastronomii z Poznania zapewnia szeroki wybór pojemników GN, które pełnią ważną rolę w przechowywaniu, transportowaniu i przygotowywaniu żywności w lokalach gastronomicznych w zależności od konkretncyh potrzeb Klientów.
Nasi doradcy są do Waszej dyspozycji !