Wyposażenie Restauracji. Najlepsze Oferty Dostawców Wyposażenia w 2024 roku
Otrzymaj kilka ofert od firm - Zaoszczędź do 30%
255 firm w tej kategorii
Zapytaj o ceny i koszty
  • Warszawa
  • Katowice
  • Wrocław
  • Poznań
  • Kraków
  • Gdańsk
  • Łódź
  • Szczecin
  • Bydgoszcz
  • Rzeszów
  • Lublin
  • Olsztyn
  • Zielona Góra
  • Kielce
  • Opole

Bezpłatnie wyślij zapytanie

Podaj jakich firm i ofert szukasz

Firmy złożą Ci oferty

Porównaj ceny i ważne parametry

Kupuj taniej i lepiej

Zyskaj korzystniejsze warunki zakupu

04.09.2024 | autor: Anita Wysocka | PRZECZYTASZ W 5 min

Szukasz najlepszych ofert na wyposażenie restauracji?

Wyślij zapytanie do różnych dostawców wyposażenia restauracyjnego, aby otrzymać bezpłatne propozycje i skorzystać z atrakcyjnych ofert. Porównaj jakość urządzeń kuchennych, mebli, zastawy i innych akcesoriów niezbędnych do prowadzenia restauracji. Rozważ efektywność energetyczną sprzętu, trwałość materiałów, design oraz wsparcie po sprzedaży, wybierając idealnego dostawcę, który spełni specyficzne wymagania Twojej działalności. Sprawdź, który z dostawców oferuje najbardziej funkcjonalne, estetyczne i ekonomiczne rozwiązania wyposażeniowe w najlepszych warunkach współpracy.

Twoje zapytanie trafia bezpośrednio do dostawców, a oni niezobowiązująco przesyłają swoje oferty, bez żadnych opłat czy prowizji z Twojej strony.

Wyślij bezpłatne zapytanie

Wyposażenie Restauracji

Specyfika serwowanych dań to coś, co odróżnia od siebie restauracje. W jednych znajdziemy potrawy regionalne, dania kuchni orientalnej lub włoskiej, a w innych menu będzie bardziej uniwersalne. Wszystkie łączy jednak pewna cecha wspólna, czyli odpowiednie wyposażenie lokalu. Zastanówmy się, jakie wyposażenie powinno znaleźć się w każdej restauracji?

Kuchnia główna

Centrum każdej restauracji jest kuchnia główna. To właśnie w niej znajdziemy najwięcej urządzeń takich jaki kuchenka, płyta grillowa, frytkownica, kocioł warzelny, piec konwekcyjno-parowy, a także najróżniejsze meble gastronomiczne, blaty robocze, szafy chłodnicze, zlewy, okapy gastronomiczne lub lodówka na próbki dla sanepidu.

Na wyposażeniu kuchni powinny się znaleźć także garnki, rondle, patelnie, noże, durszlaki i sita, deski do krojenia, łyżki, widelce, łopatki, miski oraz kloce masarskie. Pamiętajmy o urządzeniach uzupełniających, takich jak piekarniki, szatkownice, wagi, roboty wieloczynnościowe, mikrofale, miksery i krajalnice.

Sala konsumpcyjna

Eleganckie zastawy to podstawowe wyposażenie sali konsumpcyjnej. Pomieszczenie jadalne nie może się obejść bez takich elementów wyposażenia jak talerze, salaterki, półmiski, bulionówki, filiżanki, szklanki i kieliszki, dzbanki, sosjerki, cukierniczki oraz koszyki na pieczywo. Ważna aby znalazł się tam również sprzęt bankietowy jak choćby patery do tortów i ciast, kociołki elektryczne do zup, tace na owoce, podgrzewacze czy warniki do wody. Sala konsumpcyjna powinna charakteryzować się spójną aranżacją, zarówno pod kątem doboru mebli, dekoracji jak i elementów minibaru.

Zaplecze kuchenne

To właśnie na kuchennym zapleczu umieszczone są wszelkie urządzenia konieczne do przyrządzania zamawianych dań. Tu odbywa się cała produkcja gastronomiczna, więc zaplecze kuchenne musi spełniać normy sanepidu oraz PIP.

Magazyn spożywczy powinniśmy wyposażyć w regały, na których ulokowane zostaną poszczególne artykuły. Warto zaplanować w nim przestrzeń na szafę chłodniczo-mroźniczą, w której będziemy przechowywać wstępnie przetworzone produkty. Przygotowalnia warzyw jest często łączona z magazynem spożywczym. Powinny się w niej znaleźć stół z dużym blatem roboczym i zlew do mycia i oczyszczania żywności. Akcesoria takie jak obieraczka do ziemniaków lub waga do wstępnego ważenia produktów mogą znacząco skrócić czas pracy. Do wstępnej obróbki żywności niezbędne jest przynajmniej kilka odrębnych stanowisk: dla drobiu, mięsa czerwonego, ryb i potraw mącznych. Na osobnym stanowisku można umieścić sterylizator.

Wnętrza socjalne i porządkowe

W każdej restauracji powinny zostać wydzielone osobne pomieszczenia socjalne i porządkowe. Do standardowego wyposażenia zmywalni naczyń zaliczymy stół sortowniczy, ułatwiający oddzielanie odpadów. Przyda się również zmywarka z funkcją wyparzania oraz pojemnik na resztki i stół ze zlewem do wstępnego mycia naczyń. Miejscem składowania zastawy czystej powinna być szafa przelotowa, stanowiąca najpraktyczniejsze połączenie zmywalni z kuchnią główną. Jeśli zależy nam na zredukowaniu ilości odpadów, warto wyposażyć komorę zlewozmywakową w młynek koloidalny. Wnętrza socjalne powinny przede wszystkim mieć oddzielne toalety dla żeńskiej i męskiej części personelu.

Zaplecze techniczne

Wygoda zarządzania restauracją jest kwestią kluczową. Oprogramowanie gastronomiczne pozwoli nam na skuteczną i sprawną sprzedaż oraz łatwe rozliczanie i nadzór nad taką formą działalności. Program komputerowy daje nam możliwość zarządzania magazynem i precyzyjnej analizy danych kosztów i sprzedaży, a także kontroli pracowników. Dzięki niemu w czasie rzeczywistym mamy dostęp do wszystkich niezbędnych danych z dowolnego punktu obsługi. Oprogramowanie gastronomiczne jest w stanie w dużym stopniu usprawnić komunikację między poszczególnymi strefami lokalu, a nawet poprawić wydajność pracowników. Pozwala to podnieść jakość usług, a co za tym idzie, zadowolenie klientów restauracji.

Meble do restauracji

Wśród mebli do restauracji znajdziemy przede wszystkim stoły, krzesła, stoliki, loże barowe, witryny, komody, lady barowe i recepcje. Restauracje to obiekty gastronomiczne o zróżnicowanym standardzie, od sieci fast foodów po ekskluzywne lokale, w których pracują znani kucharze i w których stoliki trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem. W restauracjach ekonomicznych i barach istotna jest szybkość obsługi. Meble kontraktowe przeznaczone do takich obiektów charakteryzują się prostotą i łatwością w utrzymaniu. Klienci w renomowanych lokalach celebrują posiłki, dlatego oprócz menu także wyposażenie restauracji powinno być ekskluzywne i zindywidualizowane.

Oświetlenie restauracji

Wybór oświetlenia restauracji pozwala na dużą dowolność w kwestii doboru odpowiednich lamp lub opraw świetlnych. Stosowana obecnie technologia LED upowszechniła znacznie niższe zużycie energii. Mamy obecnie znacznie większy wybór lamp i żarówek, do niedawna jeszcze dość ograniczony. Oświetlenie restauracji mogą stanowić eleganckie żarówki dekoracyjne, żyrandole i lampy sufitowe wieszane bezpośrednio nad stolikami gości lub kinkiety ścienne budujące romantyczny nastrój punktowym światłem.

Szukasz najlepszych ofert na wyposażenie restauracji?

Wyślij zapytanie do różnych dostawców wyposażenia restauracyjnego, aby otrzymać bezpłatne propozycje i skorzystać z atrakcyjnych ofert. Porównaj jakość urządzeń kuchennych, mebli, zastawy i innych akcesoriów niezbędnych do prowadzenia restauracji. Rozważ efektywność energetyczną sprzętu, trwałość materiałów, design oraz wsparcie po sprzedaży, wybierając idealnego dostawcę, który spełni specyficzne wymagania Twojej działalności. Sprawdź, który z dostawców oferuje najbardziej funkcjonalne, estetyczne i ekonomiczne rozwiązania wyposażeniowe w najlepszych warunkach współpracy.

Twoje zapytanie trafia bezpośrednio do dostawców, a oni niezobowiązująco przesyłają swoje oferty, bez żadnych opłat czy prowizji z Twojej strony.

Wyślij bezpłatne zapytanie

Wypełnij formularz i porównaj oferty firm

Jak działa nasz serwis

Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.

Krok 1. Określasz jakiej usługi lub produktu szukasz

W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Krok 2. Znajdź zainteresowanych Wykonawców i Dostawców

Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.

Krok 3. Otrzymujesz niezobowiązujące oferty

Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.

{{trade.acquisition_initstep_title || trade.name}}

Odpowiedz na kilka pytań
Oferty są darmowe i niezobowiązujące

{{steps[activeStep].description}}

Uwaga: Możesz podać dodatkowe uwagi

Szukamy specjalistów dla Twojego Zapytania!

Wyszukujemy już dla Ciebie dostawców zgodnych z Twoim zapytaniem.

Wysłaliśmy na Twój adres e-mail {{form.user_data.email}} prośbę o potwierdzenie informacji.
Sprawdź swoją pocztę.

Dodaj załączniki

Dodaj zdjęcia lub projekt itp. Pomoże to firmom dopasować oferty specjalnie dla Ciebie.

Prosimy wybrać odpowiedź
Wstecz
Pomiń

Dołącz do firm oferujących {{trade.name}}

Czy na pewno chcesz zakończyć?
Utracisz wszystkie odpowiedzi.
Kontynuuj zapytanie
Przerwij zapytanie
Wybierz wersję uproszczoną.
Tylko pole opisu.

Wyposażenie restauracji w Zwiadowca

MEXTRA SP. z o.o. MEXTRA SP. z o.o.
Meble dla HoReCa
MEXTRA współtworzy historię branży mebli dla HoReCa w Polsce, zapewniając sobie zaszczytne miejsce lidera tego rynku. Naszym celem jest tworzenie mebli, w których praktyczne rozwiązania łączą się z doskonałą jakością, zachowując przy tym najlepsze ceny na rynku.
MILSYSTEM HORECA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ MILSYSTEM HORECA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Meble do sal konferencyjnych, restauracyjnych i bankietowych
Nasza firma funkcjonuje na rynku meblowym od początku lat 90. Ponad 20-letnie doświadczenie sprawiło, że jesteśmy firmą znaną i rozpoznawaną na rynku oraz umocniło nas na pozycji lidera w branży.
ABILINE POLAND Sp z o. o. ABILINE POLAND Sp z o. o.
Kontrola dostępu/Automatyka hotelowa/Akustyka
Stawiamy na bezpieczeństwo. Jesteśmy firmą z 20-sto letnim doświadczeniem na rynku HoReCa. Wyposażyliśmy już setki obiektów w Polsce i zagranicą. Jako bezpośredni importer i producent urządzeń dla rynku HoReCa gwarantujemy wysoką jakość za korzystną cenę oraz serwis i ciągłość utrzymania oferty!
PIK P.P.H Spółka Jawna Sebastian Klewin PIK P.P.H Spółka Jawna Sebastian Klewin
Pościel hotelowa, kołdry, poduszki, ręczniki, szlafroki, firany, zasłony,narzuty
P.P.H. PIK jest firmą rodzinną, która rozpoczęła swoją działalność w 1992 r. W chwili obecnej jesteśmy największym w północno-zachodniej Polsce importerem, producentem oraz dystrybutorem konfekcji pościelowej, poduszek, kołder, ręczników, obrusów itp.
WH Plus Producent Mebli WH Plus Producent Mebli
Meble hotelowe
Firma WH Plus od drugiej połowy lat 90-tych, zajmuje się produkcją i handlem elementami wyposażenia obiektów hotelowych. Przez ten okres zdołaliśmy nabrać dużego doświadczenia i orientacji w potrzebach naszych klientów. O naszym doświadczeniu świadczy bogata lista realizacji i uzyskanych referencji.
GOLD GROUP GOLD GROUP
BONO IDEA - wyposażenie inwestycji (sale bankietowe, restauracje, hotele)
Witamy w świecie BONOidea ! Jeśli pragniesz stworzyć swoje wymarzone wnętrze to jesteś w idealnym miejscu. Nasze wartości, to klucz do Twojego sukcesu. W pełni angażujemy się w to, co robimy. Bardzo dobrze rozumiemy zarówno właścicieli dużych inwestycji, jak i bardziej kameralnych projektów.
POLDEKOR POLDEKOR
Wyposażenie hoteli, restauracji, sal bankietowo - konferencyjnych
POLDEKOR to dynamicznie rozwijająca się firma z 13-letnim doświadczeniem, specjalizująca się w wyposażaniu hoteli, restauracji oraz sal konferencyjno-bankietowych. Realizujemy indywidualne projekty na życzenie klientów, oferując produkty najwyższej jakości w najlepszych cenach.
SEGAL Sp. z o.o. SEGAL Sp. z o.o.
Zamki hotelowe i biurowe na kartę / kod / smartfon
Od ponad 10 lat zajmujemy się montażem i serwisem zamków na karty / kody / smartfony. W naszej ofercie znajdą Państwo zamki firm eLOCK, Tayama, Be-Tech oraz Uhlaman & Zacher. Realizujemy wdrożenia systemu kontroli dostępu w obiektach hotelowych, biurowcach oraz gabinetach lekarskich i szpitalach.
Hand-Spol
Sprzęt gastronomiczny, chłodniczy i klimatyzacyjny
Firma HAND-SPOL-HoReCa powstała w roku 2007 w wyniku przekształceń własnościowych firmy P.H.Z. HAND-SPOL, która działa od roku 1991. W czasie blisko 18 lat zaopatrywała klientów w kraju i zagranicą w maszyny i urządzenia: masarskie, gastronomiczne, chłodnicze i klimatyzacyjne.
GAMUL Sp. z o.o. GAMUL Sp. z o.o.
GAMUL Sp. z o.o.
Zabezpieczamy i automatyzujemy najem krótkoterminowy. * cyfryzacja hotelu, SPA, basenu i restauracji * systemy zamków do apartamentów i hoteli * systemy zarządzania ogrzewaniem, klimatyzacją i prądem w apartamentach i na hotelach * Systemy bezprzewodowe offline i online * oprogramowanie do hoteli
Oferujesz rozwiązania dla rynku horeca?

Załóż konto i pozyskuj nowych klientów.
Bezpłatnie zaprezentuj firmę i realizacje.

Spis treści
Wyposażenie restauracji
Zapytaj o ceny i koszty

Oferujesz Wyposażenie restauracji?

Załóż konto i pozyskuj nowych klientów.
Bezpłatnie zaprezentuj firmę i realizacje.