Podaj jakich firm i ofert szukasz
Porównaj ceny i ważne parametry
Zyskaj korzystniejsze warunki zakupu
Wyślij zapytanie do różnych dostawców ekspresów gastronomicznych do kawy, aby otrzymać bezpłatne propozycje i skorzystać z atrakcyjnych ofert. Porównaj jakość urządzeń, wydajność, funkcje oraz wsparcie po sprzedaży, wybierając idealnego dostawcę, który spełni specyficzne wymagania Twojej kawiarni, restauracji czy hotelu. Sprawdź, który z dostawców oferuje najbardziej wydajne, niezawodne i łatwe w obsłudze ekspresy do kawy w najlepszych warunkach współpracy.
Twoje zapytanie trafia bezpośrednio do dostawców, a oni niezobowiązująco przesyłają swoje oferty, bez żadnych opłat czy prowizji z Twojej strony.
Cena gastronomicznego ekspresu do kawy również może zależeć od wielu czynników. Oto kilka elementów, na które warto zwrócić uwagę przy wyborze ekspresu:
Jeśli poszukujesz najlepszej oferty na gastronomiczny ekspres do kawy, Zwiadowca.pl jest idealnym miejscem dla Ciebie. Dzięki naszej platformie możesz łatwo i szybko porównać oferty różnych producentów i dystrybutorów bez ponoszenia żadnych kosztów.
Aby otrzymać dokładną wycenę, musisz uwzględnić swoje wymagania dotyczące ilości, parametrów, terminów serwisu, dostawy i innych szczegółów w zapytaniu ofertowym. Zwiadowca oferuje gotowe formularze, które ułatwią i przyspieszą proces składania zapytania.
Po otrzymaniu odpowiedzi od różnych oferentów, warto dokładnie przeanalizować oferty pod kątem ceny, jakości, dostępności i innych ważnych czynników, aby wybrać najlepszą ofertę. Pamiętaj jednak, że przed podjęciem decyzji warto dokładnie zweryfikować warunki umowy przed jej podpisaniem.
Dzięki Zwiadowca.pl możesz skorzystać z szerokiej oferty oferentów ekspresów do kawy i znaleźć najlepszą ofertę na rynku. Nasza platforma jest całkowicie bezpłatna, więc warto z niej skorzystać i zaoszczędzić czas oraz pieniądze.
Taki ekspres widujemy najczęściej w kawiarniach i restauracjach. Profesjonalny ekspres kolbowy jest urządzeniem manualnym wymagającym obsługi przez zawodowego baristę. Pozornie jego obsługa wydaje się prosta. Zamocowanie kolby w przeznaczonym do tego otworze rzeczywiście nie jest trudne, ale przygotowanie smacznej kawy wymaga specjalnej wiedzy i umiejętności. Takie czynniki jak ilość kawy w kolbie oraz jej czas kontaktu z wodą, a także sposób spieniania mleka to tylko niektóre czynniki składowe pysznej kawy.
Najczęstszym błędem popełnianym przy korzystaniu z ekspresu kolbowego jest “przetrzymanie kawy”, co może zdarzać się początkującym użytkownikom. Doświadczeni bariści potrafią przygotować nawet kilka kaw jednocześnie, ustawiając odpowiednie parametry niemal automatycznie. Wśród ekspresów kolbowych wyróżniamy jedno- i wielogrupowe, odpowiednio na jedną, dwie lub więcej kolb. Wszystkie działają na tej samej zasadzie. Do każdego sypiemy świeżo zmieloną kawę, wybraną wedle indywidualnych preferencji.
Trudno wskazać, który z nich jest lepszy, ponieważ oba są bardzo praktyczne i wygodne. Jednak w przypadku zastosowania w lokalach gastronomicznych ich zakup sprawdza się tylko wtedy, gdy kawa jest dodatkiem, a nie głównym serwowanym napojem. Oba ekspresy są bardzo proste w obsłudze i nie wymagają specjalnie do tego celu przeszkolonego personelu. Niestety mają też swoje wady. Ekspres z młynkiem wymaga częstego czyszczenia i jest bardziej awaryjny niż ekspres kolbowy. Ekspres kapsułkowy wymaga ciągłego uzupełniania zapasu dość drogich kapsułek, co sprawia, że i cena serwowanej przez nas kawy będzie odpowiednio wyższa.
Kawa z dowolnego ekspresu automatycznego na pewno nie jest napojem dla koneserów. Jej jakość jest z pewnością niższa niż kawy z ekspresu kolbowego.
To ekspres z dripperem i papierowymi wymiennymi filtrami, który kojarzymy z miejscami w których zachodzi potrzeba przygotowania dużej ilości kawy na raz. Natrafimy na niego w biurach, stołówkach, barach albo hotelowych restauracjach. Z omawianych modeli jest bardzo intuicyjny w obsłudze. Poradzi sobie z nim bez problemu niewykwalifikowany personel a także hotelowi goście. Za smak kawy z ekspresu przelewowego odpowiada jedynie rodzaj zastosowanej kawy, a nie sposób obsługi urządzenia. Z racji tego, że zmielone ziarna nie są traktowane wodą pod ciśnieniem, kawa z ekspresu przelewowego zawiera więcej kofeiny niż kawa z którego z wyżej opisanych rodzajów ekspresów.
Ciśnieniowy ekspres do kawy na początku podgrzewa wodę do temperatury około 92-96 stopni, a następnie pod ciśnieniem (9-15 barów) wprowadza ją przez specjalną pompę do pojemnika, w którym znajduje się zmielona kawa. Ciśnienie sprawia, że kawa ma charakterystyczną jasnobrązową piankę (tzw. crema) odpowiadającą w dużej mierze za niepowtarzalny smak i aromat. Obowiązuje tu prosta zasada: im lepszą kawę zastosujemy tym smaczniejszy otrzymamy napar. O ile w automatycznych ekspresach ciśnieniowych zrobienie kawy sprowadza się praktycznie tylko do wciśnięcia guzika, o tyle w ekspresach kolbowych o jakości przygotowanej kawy będą decydować umiejętności baristy.
Takie ekspresy świetnie sprawdzą się w szeroko pojętym cateringu. Znajdziemy je w hotelach, barach szybkiej obsługi, biurach. Sprawdzą się podczas branżowych eventów i konferencji. I cechą charakterystyczną jest duży zbiornik na wodę, co w połączeniu z dużą mocą grzałki podczas jednego cyklu pozwala przygotować nawet kilkadziesiąt kaw. Ściekająca do termosu kawa utrzymuje przez długi czas właściwą temperaturę, a to umożliwia transportowanie jej na większe odległości, nie tylko w obrębie jednego budynku. Termos wyposażony jest w system dystrybucji zapobiegający rozlewaniu. Istnieje możliwość ustawienia go także na płycie grzejnej ekspresu dzięki czemu kawa pozostaje dłużej ciepła, co z pewnością docenią uczestnicy przedłużających się spotkań.
Musimy pamiętać, że korzystanie z ekspresu kolbowego ma sens jedynie wtedy, gdy obsługuje go profesjonalny barista. Kupując taki ekspres należy liczyć się z koniecznością szkolenia personelu, aby móc w pełni wykorzystać wszystkie atuty ekspresu manualnego. Jeśli to nie kawą zamierzamy przyciągnąć klientów, to o wiele lepiej zdecydować się na wybór prostszego w obsłudze ekspresu automatycznego.
Sprawy techniczne, na które warto zwrócić uwagę:
Pamiętajmy, że każdy ekspres wymaga konserwacji specjalnymi tabletkami lub proszkiem. Czyszczenia wymagają też mleczniki w automatach oraz dysze w ekspresach kolbowych. W ekspresach automatycznych konieczne jest bardzo staranne czyszczenie wszystkich plastikowych elementów mechanizmu spieniania mleka.
Wyślij zapytanie do różnych dostawców ekspresów gastronomicznych do kawy, aby otrzymać bezpłatne propozycje i skorzystać z atrakcyjnych ofert. Porównaj jakość urządzeń, wydajność, funkcje oraz wsparcie po sprzedaży, wybierając idealnego dostawcę, który spełni specyficzne wymagania Twojej kawiarni, restauracji czy hotelu. Sprawdź, który z dostawców oferuje najbardziej wydajne, niezawodne i łatwe w obsłudze ekspresy do kawy w najlepszych warunkach współpracy.
Twoje zapytanie trafia bezpośrednio do dostawców, a oni niezobowiązująco przesyłają swoje oferty, bez żadnych opłat czy prowizji z Twojej strony.
Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.
W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.
Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.
Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.
Załóż konto i pozyskuj nowych klientów.
Bezpłatnie zaprezentuj firmę i
realizacje.
Wynajem ekspresu do kawy to usługa, która umożliwia firmom: kawiarniom, restauracjom, hotelom i stacjom paliw korzystanie z nowoczesnych urządzeń bez konieczności ponoszenia wysokich koszt&o...
Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.
W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.
Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.
Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.