ID:39209
star star star star star_border
Zapytaj o ofertę

MAGNUM-PRO

Kompleksowe wyposażenie gastronomii
Bugajska 37, 42-208 Częstochowa
śląskie
Z okazji DNIA SZPINAKU przepis na Roladę Szpinakową z Łososiem.
Udostępnij

Popey każdy chyba zna tego bohatera kreskówek i potrawę SZPINAK, której zawdzięczał ogromną siłę💪.

Z okazji DNIA SZPINAKU na Roladę Szpinakową z Łososiem.

Z urządzeniem malakser przyrządzisz tą potrawę szybko sprawnie i wygodnie.

Przepis:
1. 250 gram świeżego szpinaku.
2. 200 gram łososia wędzonego.
3. 1 łyżeczka soku z cytryny.
4. 3 jaja
5. Sól, pieprz
6. 2 łyżki posiekanego koperku.
7. 250 gram serka śmietankowego.
8. 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Szpinak dokładnie myjemy i podgrzewamy na patelni bez tłuszczu aż się skurczy. Szpinak mieszamy w malakserze z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i 1 łyżeczką soku z cytryny. Białko ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą szpinakową. Ciasto wykładamy na blachę. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni C i pieczemy z termoobiegiem przez 20 min. Szpinakowy biszkopt wyjmujemy z pieca i studzimy. Następnie smarujemy go równomiernie serkiem. Roladę zawijamy w folię i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Smacznego!!!