T-GASTRO
TOMASZ GUZEK
Sprawdź, co mnie wyróżnia na tle konkurencji!
KOMPLEKSOWA OBSŁUGA
Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa
SZEROKA OFERTA PRODUKTÓW
Duży wybór urządzeń i sprzętu w zakresie różnorodności marki, jakości, parametrów technicznych i ceny.
SZYBKI I TANI SERWIS
Umowy serwisowe w całej Polsce, aby skrócić czas reakcji, dojazdu i koszty obsługi.
CHCESZ OTWORZYĆ WŁASNY LOKAL GASTRONOMICZNY? MASZ JUŻ GOTOWY PROJEKT BUDOWLANY, ALE NIE SPEŁNIA ON WYMOGÓW SANEPIDU?
Aby spełnić wysokie wymagania instytucji państwowych potrzebujesz profesjonalnego projektu technologicznego. W przypadku lokali gastronomicznych, projektowanie pomieszczeń oraz wyposażenie wymaga specjalistycznej wiedzy, aby zapewnić nie tylko funkcjonalność, ale również spełnienie wymogów sanitarno-epidemiologicznych oraz przepisów prawa.
Dla mnie jako specjalisty, taka dokumentacja stanowi materiał do dokładnej analizy i przygotowania profesjonalnego projektu technologicznego oraz niezbędnej dokumentacji pozwalającej na spełnienie wymogów Powiatowych Stacji Sanitarnych działających na danym terenie. Oprócz tego, projekt taki musi uwzględniać informacje dla branżystów oraz kwestie doboru odpowiedniego wyposażenia, co pozwoli na przygotowanie optymalnej oferty cenowej.
1.
Inwentaryzacja pomieszczeń, lokalu, budynku do celów projektowych.
2.
Przygotowanie profesjonalnego projektu technologicznego, w którym zostaną zawarte informacje o poszczególnych pomieszczeniach i ich przeznaczeniu wraz z uwzględnieniem maszyn, urządzeń i mebli technologicznych.
3.
Przygotowanie projektu branżowego kompatybilnego z zaakceptowanym projektem technologii kuchni – elektryczny, wod-kan, wentylacja, gaz, aby każdy zaangażowany podwykonawca mógł odczytać zakres prac i wytyczne dla swoich działań.
4.
Opis technologiczny, który jest ściśle powiązany z technologią i dokładnie wyjaśnia wszystkie założenia inwestycji. Taki dokument jest niezbędny podczas złożenia projektu do sanepidu lub rzeczoznawcy w celu weryfikacji z aktualnymi przepisami HACCP.
5.
Uprzednia konsultacja projektu z osobami, które posiadają niezbędną wiedzę i uprawnienia w tym zakresie.
6.
Sporządzenie dokumentacji dla Wojewódzkiej stacji Sanitarno-Epidemiologicznej np. projekt wraz z odstępstwami od wysokości, oświetlenia czy zagłębienia terenu. W przypadkach, kiedy lokal nie spełnia podstawowych przepisów, w/w organ rozpatruje takie przypadki. Bez tego typu pozwoleń nie można przystąpić do dalszych działań.
7.
Opracowanie zmiany sposobu użytkowania lokalu - jest to niezbędna procedura w przypadkach, kiedy lokal wcześniej nie był zgłoszony jako gastronomiczny.
8.
Wykonanie dokumentacji HACCP - jest niezbędna podczas odbioru lokalu przez sanepid.
9.
Przygotowanie zestawienia sprzętów i urządzeń na podstawie projektu i wymagań klienta.
10.
Określenie dla poszczególnych branż wytycznych takich jak wymiary, moc i inne potrzebne parametry sprzętu.
1.
Inwentaryzacja pomieszczeń, lokalu, budynku do celów projektowych.
2.
Przygotowanie profesjonalnego projektu technologicznego, w którym zostaną zawarte informacje o poszczególnych pomieszczeniach i ich przeznaczeniu wraz z uwzględnieniem maszyn, urządzeń i mebli technologicznych.
3.
Przygotowanie projektu branżowego kompatybilnego z zaakceptowanym projektem technologii kuchni – elektryczny, wod-kan, wentylacja, gaz, aby każdy zaangażowany podwykonawca mógł odczytać zakres prac i wytyczne dla swoich działań.
4.
Opis technologiczny, który jest ściśle powiązany z technologią i dokładnie wyjaśnia wszystkie założenia inwestycji. Taki dokument jest niezbędny podczas złożenia projektu do sanepidu lub rzeczoznawcy w celu weryfikacji z aktualnymi przepisami HACCP.
5.
Uprzednia konsultacja projektu z osobami, które posiadają niezbędną wiedzę i uprawnienia w tym zakresie.
6.
Sporządzenie dokumentacji dla Wojewódzkiej stacji Sanitarno-Epidemiologicznej np. projekt wraz z odstępstwami od wysokości, oświetlenia czy zagłębienia terenu. W przypadkach, kiedy lokal nie spełnia podstawowych przepisów, w/w organ rozpatruje takie przypadki. Bez tego typu pozwoleń nie można przystąpić do dalszych działań.
7.
Opracowanie zmiany sposobu użytkowania lokalu - jest to niezbędna procedura w przypadkach, kiedy lokal wcześniej nie był zgłoszony jako gastronomiczny.
8.
Wykonanie dokumentacji HACCP - jest niezbędna podczas odbioru lokalu przez sanepid.
9.
Przygotowanie zestawienia sprzętów i urządzeń na podstawie projektu i wymagań klienta.
10.
Określenie dla poszczególnych branż wytycznych takich jak wymiary, moc i inne potrzebne parametry sprzętu.
1.
Inwentaryzacja pomieszczeń, lokalu, budynku do celów projektowych.
2.
Przygotowanie profesjonalnego projektu technologicznego, w którym zostaną zawarte informacje o poszczególnych pomieszczeniach i ich przeznaczeniu wraz z uwzględnieniem maszyn, urządzeń i mebli technologicznych.
3.
Przygotowanie projektu branżowego kompatybilnego z zaakceptowanym projektem technologii kuchni – elektryczny, wod-kan, wentylacja, gaz, aby każdy zaangażowany podwykonawca mógł odczytać zakres prac i wytyczne dla swoich działań.
4.
Opis technologiczny, który jest ściśle powiązany z technologią i dokładnie wyjaśnia wszystkie założenia inwestycji. Taki dokument jest niezbędny podczas złożenia projektu do sanepidu lub rzeczoznawcy w celu weryfikacji z aktualnymi przepisami HACCP.
5.
Uprzednia konsultacja projektu z osobami, które posiadają niezbędną wiedzę i uprawnienia w tym zakresie.
6.
Sporządzenie dokumentacji dla Wojewódzkiej stacji Sanitarno-Epidemiologicznej np. projekt wraz z odstępstwami od wysokości, oświetlenia czy zagłębienia terenu. W przypadkach, kiedy lokal nie spełnia podstawowych przepisów, w/w organ rozpatruje takie przypadki. Bez tego typu pozwoleń nie można przystąpić do dalszych działań.
7.
Opracowanie zmiany sposobu użytkowania lokalu - jest to niezbędna procedura w przypadkach, kiedy lokal wcześniej nie był zgłoszony jako gastronomiczny.
8.
Wykonanie dokumentacji HACCP - jest niezbędna podczas odbioru lokalu przez sanepid.
9.
Przygotowanie zestawienia sprzętów i urządzeń na podstawie projektu i wymagań klienta.
10.
Określenie dla poszczególnych branż wytycznych takich jak wymiary, moc i inne potrzebne parametry sprzętu.
Previous
Next
DOBRZE PRZYGOTOWANA DOKUMENTACJA Z PRECYZYJNYMI WYTYCZNYMI TO OSZCZĘDNOŚĆ CZASU I PIENIĘDZY.
Profesjonalny projekt technologiczny pozwoli odetchnąć Ci z ulgą ograniczając nadmierny stres wywołany niezrozumiałymi przepisami.
Dokładnie opracowana dokumentacja oraz uzyskane stosowne zezwolenia od odpowiednich instytucji, będą kluczowe dla wyposażenia lokalu w niezbędny sprzęt.
Kontakt
CHCESZ OTWORZYĆ WŁASNY LOKAL GASTRONOMICZNY? MASZ JUŻ GOTOWY PROJEKT BUDOWLANY, ALE NIE SPEŁNIA ON WYMOGÓW SANEPIDU?
Aby spełnić wysokie wymagania instytucji państwowych potrzebujesz profesjonalnego projektu technologicznego. W przypadku lokali gastronomicznych, projektowanie pomieszczeń oraz wyposażenie wymaga specjalistycznej wiedzy, aby zapewnić nie tylko funkcjonalność, ale również spełnienie wymogów sanitarno-epidemiologicznych oraz przepisów prawa.
Dla mnie jako specjalisty, taka dokumentacja stanowi materiał do dokładnej analizy i przygotowania profesjonalnego projektu technologicznego oraz niezbędnej dokumentacji pozwalającej na spełnienie wymogów Powiatowych Stacji Sanitarnych działających na danym terenie. Oprócz tego, projekt taki musi uwzględniać informacje dla branżystów oraz kwestie doboru odpowiedniego wyposażenia, co pozwoli na przygotowanie optymalnej oferty cenowej.