ID:7369
star_border star_border star_border star_border star_border
Zapytaj o ofertę

ole.pl apola sp.k.

Wyposażenie sanitarne toalet, materiały higieniczne, sprzęt do sprzątania
Rynek Wildecki 3/51, 61-546 Poznań
Wielkopolskie
Higiena w placówkach gastronomicznych | utrzymanie lokalu w czystości
Udostępnij

Lokal gastronomiczny, który jest zadbany i czysty, wzbudza zaufanie gości restauracji. Zapach, czystość stołów i podłogi, a także zadbana toaleta wpływają na decyzję, czy klient zje w danym lokalu, czy też ominie go i doradzi znajomym, aby także się nie zatrzymywali.

Wg danych firmy Tork 85% badanych min. raz zrezygnowało z zatrzymania się w danej restauracji, ponieważ nie była czysta, zaś 90% jest zdania, że jeśli toaleta jest brudna, to podobnie jest w kuchni. Dlatego tak ważne jest, aby dbać o odpowiednio poziom czystości, a także regularnie sprawdzać, czy wyposażenie łazienki (dozowniki do mydła, suszarki do rąk) działa poprawnie, kosze na śmieci nie są przepełnione i nie brakuje mydła i papieru. Należy wyznaczy pracowników odpowiedzialnych za czystość i uczulić, by regularnie ją porządkowali.

 

Więcej na temat w infografice: 

Standardy higieny w placówkach gastronomicznych | plik PDF

Standardy higieny w placówkach gastronomicznych | plik JPG

 

Zobacz także cały artykuł: 

Standardy higieny w placówkach gastronomicznych - utrzymanie lokalu w czystości

Galeria