Wyposażenia Gastronomii: Cena, Porady, Wybór Sprzętów Gastronomicznych w 2024 Roku
Otrzymaj kilka ofert od firm - Zaoszczędź do 30%
219 firm w tej kategorii
Zapytaj o ceny i koszty
  • Warszawa
  • Katowice
  • Wrocław
  • Poznań
  • Kraków
  • Gdańsk
  • Łódź
  • Szczecin
  • Bydgoszcz
  • Rzeszów
  • Lublin
  • Olsztyn
  • Zielona Góra
  • Kielce
  • Opole

Bezpłatnie wyślij zapytanie

Podaj jakich firm i ofert szukasz

Firmy złożą Ci oferty

Porównaj ceny i ważne parametry

Kupuj taniej i lepiej

Zyskaj korzystniejsze warunki zakupu

17.02.2024 | autor: Anita Skrzypek | PRZECZYTASZ W 3 min

Korzyści z bezpłatnego zapytania do specjalistów

Składanie bezpłatnego zapytania do wielu specjalistów od wyposażenia gastronomii to szybki i efektywny sposób na znalezienie najlepszych rozwiązań dla Twojego lokalu, niezależnie od jego rodzaju i wielkości. Tego typu zapytanie umożliwia otrzymanie różnorodnych wycen i ofert, co pozwala na dogłębne porównanie cen, specyfikacji i funkcjonalności dostępnego sprzętu. To także doskonała okazja, aby dowiedzieć się o nowościach na rynku, możliwościach finansowania i dostępnych promocjach.

Szeroka gama ofert i wycen

Skorzystanie z tego podejścia jest szczególnie korzystne dla osób, które nie mają jeszcze doświadczenia w wyposażeniu gastronomii lub dla tych, którzy pragną zoptymalizować obecne wyposażenie pod kątem nowych potrzeb i trendów. Dodatkowo, komunikacja z różnymi dostawcami może dostarczyć cennych wskazówek i rekomendacji, które pomogą w podjęciu najbardziej świadomej i korzystnej decyzji.

Dostęp do ekspertów i ich wiedzy

Wysyłając zapytanie do kilku firm, nie tylko zyskujesz dostęp do szerokiej wiedzy i doświadczenia, ale również zwiększasz swoje szanse na znalezienie oferty najlepiej dopasowanej do unikalnych potrzeb i ograniczeń Twojego przedsiębiorstwa. To praktyczne i bezpłatne narzędzie, które znacząco przyspiesza i ułatwia proces zakupu odpowiedniego wyposażenia, pomagając w osiągnięciu sukcesu w branży gastronomicznej.

Porównaj Oferty od Firm

Wyposażenie gastronomii

Sprzęt, umeblowanie, odzież niezbędna podczas przygotowywania posiłków a także sprzęt konieczny do przechowywania produktów i dbania o czystość w kuchni gastronomicznej określamy jako wyposażenie gastronomiczne. Od tego jakim wyposażeniem dysponujemy zależy m.in. wydajność personelu oraz jakość przygotowywanych przez niego produktów. Dobierając sprzęt we właściwy sposób, oszczędzimy sporo energii i ograniczymy koszty eksploatacji. Wyposażenie gastronomiczne możemy podzielić następująco.

Urządzenia chłodnicze w gastronomii

To urządzenia pozwalające utrzymywać świeżość produktów. Wszelkiego rodzaju szafy, witryny, regały oraz lady i stoły chłodnicze ułatwią magazynowanie produktów, a także pomogą w ich ekspozycji. Zamrażarki i szafy chłodnicze pozwolą przechowywać produkty przez bardzo długi czas.

Urządzenia grzewcze w gastronomii

Te urządzenia stanowią część kuchni określanej mianem kuchni ciepłej. Znajdziemy wśród nich maszyny służące do przechowywania potraw, z których każda ma trochę inne zadanie. Mogą to być np.: kuchenki, piece konwekcyjno-parowe, patelnie uchylne, frytkownice, płyty grillowe, grille, salamandry, kotły warzelne i bemary. Bardzo ważne jest dopasowanie poszczególnych sprzętów do naszej kuchni pod kątem przeznaczenia, funkcjonalności oraz rozmiaru. Nie bez znaczenia jest także rodzaj zasilania.

Meble gastronomiczne

Kupując meble do naszego lokalu gastronomicznego pamiętajmy o logistyce. Zwracajmy także uwagę na jakość wykonania poszczególnych elementów. Regały, półki, szafy, stoły robocze i wszystkie inne meble, których przeznaczeniem jest magazynowanie i przechowywanie jedzenia, powinny pasować do naszego lokalu.

Akcesoria kuchenne w gastronomii

Jeśli wybraliśmy już urządzenia grzewcze i chłodnicze oraz meble do naszej kuchni gastronomicznej, czas na wybór właściwych akcesoriów. Ich celem jest przede wszystkim przyspieszenie i ułatwienie pracy, ale mają one wpłynąć także na jakość serwowanych posiłków. Do szerokiego spektrum akcesoriów kuchennych możemy zaliczyć: szatkownice gastronomiczne, ekspresy gastronomiczne do kawy, obieraczki, blendery, krajalnice żywności, obieraczki oraz miksery. Znajdą się tutaj także urządzenia mechaniczne o przemysłowym przeznaczeniu, jak choćby wspomniane szatkownice, krajalnice i miksery. Tego rodzaju urządzenia mechaniczne w gastronomii muszą być niezawodne, dlatego warto dokonać dobrego wyboru na etapie zakupu, co uchroni nas później od częstej wymiany części i serwisowania.

Zastawa stołowa w gastronomii

Głównymi cechami zastawy stołowej powinny być jakość wykonania i wysoka odporność na obicia i obtłuczenia. Istotny jest oczywiście wygląd zastawy stołowej, dopasowany do wnętrza konkretnego lokalu gastronomicznego. Wybór odpowiedniej porcelany gastronomicznej, dzielącej się na wiele podkategorii, możecie skonsultować z jednym z naszych ekspertów.

Sprzęt do zmywania w gastronomii

Wśród sprzętu do zmywania w gastronomii znajdziemy znacznie więcej odmian niż wśród tego znanego nam z domowej kuchni. Do mycia szkła i naczyń wykorzystywane są zmywarki podblatowe. Do zabudowy liniowej i narożnej najlepiej sprawdzają się modele kapturowe o wysokiej wydajności, dochodzącej do 1,5 minuty na cykl. Wyposażone są często w automatyczny dozownik płynów i mają zamontowane dobre filtry. W restauracjach i piekarniach, gdzie wysoka czystość jest warunkiem koniecznym, stosuje się zmywarki do garnków i przyborów kuchennych. W tym przypadku największą wydajnością cechują się zmywarki tunelowe, które są w stanie umyć aż do 5000 naczyń w ciągu godziny.

Odzież gastronomiczna

Odzież gastronomiczna powinna być zgodna z wymogami BHP. To nie tylko gwarancja bezpieczeństwa pracowników, ale także wizytówka samego lokalu gastronomicznego. Do odzieży gastronomicznej możemy zaliczyć fartuchy kucharskie i kelnerskie, czapki i różnego rodzaju nakrycia głowy jak czepki, chusty, zapaski kelnerskie oraz eleganckie kamizelki dla kelnerek i kelnerów, bluzy kucharskie z długim lub krótkim rękawem, t-shirty i spodnie.

Kategorie Urządzeń Wyposażenia Gastronomii

Typ urządzenia Podkategorie
Urządzenia grzewcze Piekarniki, kuchenki mikrofalowe, grille, tostery
Urządzenia chłodnicze Lodówki, zamrażarki, witryny chłodnicze
Urządzenia do smażenia Frytkownice, patelnie elektryczne
Sprzęt do obróbki żywności Blendery, miksery, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa
Urządzenia do pieczenia Piekarniki konwekcyjne, piece do pizzy
Sprzęt barowy Ekspresy do kawy, shakery, blendery kielichowe
Sprzęt do zmywania Zmywarki przemysłowe, wanny do zanurzeń
Urządzenia do gotowania wodą i parą Kombiwary, parowary, maszyny do gotowania jaj
Sprzęt pomocniczy Wagi kuchenne, termometry, dozowniki do mydła
Systemy POS i zarządzania Kasy fiskalne, systemy do zarządzania zamówieniami

Pytania i odpowiedzi

Jakie są kluczowe kryteria przy wyborze urządzeń do profesjonalnej kuchni gastronomicznej?

Przy wyborze urządzeń do kuchni gastronomicznej należy brać pod uwagę ich wydajność, trwałość, łatwość w czyszczeniu oraz energooszczędność. Dodatkowo, ważne jest dostosowanie wielkości i funkcji urządzenia do specyfiki działalności oraz dostępnego miejsca w kuchni.

Czy istnieją specjalistyczne normy i certyfikaty dotyczące wyposażenia gastronomii?

Tak, wiele urządzeń gastronomicznych musi spełniać określone normy i posiadać certyfikaty potwierdzające ich bezpieczeństwo oraz jakość. W Polsce, urządzenia te często muszą być zgodne z normami Polskiej Normy (PN), a także europejskimi normami EN. Certyfikaty takie jak CE potwierdzają, że produkt jest zgodny z wymaganiami UE w zakresie bezpieczeństwa i jakości.

Jakie rozwiązania technologiczne pomagają w oszczędzaniu energii w kuchniach gastronomicznych?

Nowoczesne urządzenia gastronomiczne często wykorzystują technologie energooszczędne, takie jak indukcja do gotowania, piekarniki z funkcją konwekcji oraz lodówki i zamrażarki z uszczelnionymi drzwiami i efektywną izolacją. Ponadto, systemy zarządzania energią mogą automatycznie dostosowywać zużycie energii do aktualnych potrzeb kuchni.

Czy istnieją różnice w wyposażeniu kuchni restauracyjnej a kuchni w fast-foodzie?

Tak, choć wiele urządzeń jest podobnych, istnieją kluczowe różnice w wyposażeniu kuchni w zależności od typu gastronomii. Restauracje często wymagają specjalistycznych urządzeń do precyzyjnej obróbki i przygotowywania potraw, podczas gdy kuchnie fast-food mogą skupiać się na urządzeniach do szybkiego przygotowywania jedzenia, takich jak frytkownice czy grille.

Jakie materiały są najbardziej pożądane przy produkcji profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego?

Stal nierdzewna jest jednym z najczęściej stosowanych materiałów w produkcji wyposażenia gastronomicznego ze względu na jej odporność na korozję, łatwość w czyszczeniu i trwałość. Inne materiały, takie jak aluminium czy miedź, mogą być również stosowane w zależności od konkretnego urządzenia i jego przeznaczenia.

Wypełnij formularz i porównaj oferty firm

Jak działa nasz serwis

Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.

Krok 1. Określasz jakiej usługi lub produktu szukasz

W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Krok 2. Znajdź zainteresowanych Wykonawców i Dostawców

Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.

Krok 3. Otrzymujesz niezobowiązujące oferty

Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.

{{trade.acquisition_initstep_title || trade.name}}

Odpowiedz na kilka pytań
Oferty są darmowe i niezobowiązujące

{{steps[activeStep].description}}

Uwaga: Możesz podać dodatkowe uwagi

Szukamy specjalistów dla Twojego Zapytania!

Wyszukujemy już dla Ciebie dostawców zgodnych z Twoim zapytaniem.

Wysłaliśmy na Twój adres e-mail {{form.user_data.email}} prośbę o potwierdzenie informacji.
Sprawdź swoją pocztę.

Dodaj załączniki

Dodaj zdjęcia lub projekt itp. Pomoże to firmom dopasować oferty specjalnie dla Ciebie.

Prosimy wybrać odpowiedź
Wstecz
Pomiń

Dołącz do firm oferujących {{trade.name}}

Czy na pewno chcesz zakończyć?
Utracisz wszystkie odpowiedzi.
Kontynuuj zapytanie
Przerwij zapytanie
Wybierz wersję uproszczoną.
Tylko pole opisu.

Przykładowe Wyposażenie Gastronomiczne

Typ Lokalu Typowe Wyposażenie
Kebab Grill wertykalny, krajalnica do warzyw, witryna chłodnicza, frytkownica, zmywarka, kasa fiskalna
Pizzeria Piec do pizzy, stolik do cięcia, mikser do ciasta, lodówka na składniki, kasa fiskalna, piec konwekcyjny
Restauracja Piec konwekcyjny, płyta grzewcza, zmywarka przemysłowa, lodówka, frytkownica, kuchnia mikrofalowa, blender, ekspres do kawy, kasa fiskalna
Sushi Bar Mata do sushi, noże do sushi, chłodnia na ryby, kompresor do ryżu, blat do krojenia, kasa fiskalna
Food Truck Mała kuchnia gazowa, frytkownica, chłodziarka przenośna, ekspres do kawy, grill, kasa fiskalna mobilna
Cukiernia Mikser planetarny, piec konwekcyjny, lodówka na ciasta, krajalnica do ciasta, maszyna do kremu, kasa fiskalna
Kawiarnia Ekspres do kawy, młynek do kawy, kasa fiskalna, zmywarka do filiżanek, witryna na ciasta, czajnik elektryczny

Porady związane z Wyposażeniem gastronomii

Trwałość

Bardzo ważna w przypadku sprzętów jest długość ich eksploatacji. Maszyny i sprzęty, które są intensywnie używane, narażone są na częste uszkodzenia mechaniczne i awarie. Dokonując wyboru takiego sprzętu warto posiłkować się doświadczeniami użytkowników korzystających z danego sprzętu. Rozsądnie jest wybrać sprzęt renomowanych producentów, cieszących się uznaniem w branży, jak choćby Hendi (produkujący małe wyposażenie gastronomii, czyli garnki, termosy, kostkarki do lodu i stalowe narzędzia), Unox (u którego znajdziemy piece i okapy), Stalgast (kuchnie gazowe, szafy chłodnicze, frytkownice, płyty grillowe i stanowiska pracy) lub Redfox (mający w swojej ofercie zmywarki, kuchnie gazowe, piece, podgrzewacze i płyty grillowe).

Koszt zakupu

Warto pamiętać, że wyposażenie gastronomii nie należy do tanich, jednak cena jest tutaj kryterium subiektywnym. Często bowiem w parze z ceną idzie bardzo dobra jakość wykonania. Nie opłaca się kupować taniego sprzętu, który narazi nas na wysokie koszty eksploatacji. Odpowiednio dobrane wyposażenie gastronomii przekłada się na satysfakcję klienta i właściciela oraz wydajność samym pracowników. Jest w stanie obniżyć koszty zatrudnienia i zwiększyć zyski, dlatego opłaca się zainwestować w sprzęt wysokiej jakości.

Rozmiar

Na wstępie spróbuj oszacować jak duże powinny być poszczególne sprzęty (lodówka, zmywarka, chłodziarka, zamrażarka i piec). Koniecznie weź pod uwagę wielkość zaplecza jakim dysponujesz oraz potrzeby, którym przyjdzie sprostać. Zapoznaj się z wymaganiami sanepidu i zadbaj o BHP. Odpowiedz sobie na kilka pytań dotyczących tego jakiego rodzaju usługi gastronomiczne chcesz oferować. Co będzie do tego niezbędne? Ile osób planujesz obsłużyć dziennie? Pamiętaj, że dysponujesz ograniczoną przestrzenią, którą należy spożytkować jak najlepiej. Od tego jakie zadania stawiasz przed nowym lokalem zależy choćby to, czy na zapleczu stanie wielka chłodziarka, czy raczej małe urządzenia grzewcze.

Funkcjonalność sprzętów

Tu także wiele zależy od tego jaką planujesz formą przyszłej działalności. Pomyśl, czy potrzebny Ci będzie ekspres do kawy z funkcją spieniania mleka czy bez. Nie warto kupować sprzętu z funkcjami, z których i tak nie będziesz korzystać. Zawsze staraj się wybierać rozwiązania przynoszące najwięcej korzyści. Miej na uwadze urządzenia, których zakup pozwoli na rozszerzenie menu. Dobre wyposażenie gastronomii jest nastawione na maksymalną funkcjonalność.

Energooszczędność

Zależy Ci na dbaniu środowisko i finanse? Jeśli tak, to nie wahaj się i kup sprzęty określane jako energooszczędne. Wbrew obiegowej opinii proekologiczne wyposażenie gastronomii wcale nie jest drogie. Może za to stać się inwestycją, która w wyraźny sposób obniży koszty eksploatacji lokalu.

Podsumowanie

Profesjonalne wyposażenie gastronomiczne odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu każdej kuchni, niezależnie od jej specyfiki. Wybór odpowiednich urządzeń wymaga uwzględnienia wielu kryteriów, wśród których wyróżniają się wydajność, trwałość, energooszczędność oraz łatwość w czyszczeniu. Wielkość i funkcje urządzenia powinny być dostosowane do charakterystyki działalności oraz przestrzeni dostępnej w kuchni. Nie można również pominąć wymogów norm i certyfikatów, które zapewniają bezpieczeństwo oraz jakość urządzeń, sprawiając, że są one zgodne z regulacjami na poziomie krajowym i europejskim.

Nowoczesne technologie w gastronomii nie tylko podnoszą jakość i precyzję przygotowywania potraw, ale również przyczyniają się do oszczędności energetycznych. Rozwiązania takie jak gotowanie na indukcji, piekarniki konwekcyjne czy specjalistyczna izolacja w urządzeniach chłodniczych pozwalają na minimalizowanie kosztów operacyjnych i obniżenie śladu węglowego. Z kolei różnice w wyposażeniu kuchni wynikają z odmiennej natury miejsc, jak restauracje czy lokale fast-food, gdzie tempo i rodzaj podawanych potraw dyktują specyfikę wykorzystywanych maszyn.

Materiały wykorzystywane do produkcji sprzętu gastronomicznego muszą spełniać rygorystyczne standardy jakości i higieny. Stal nierdzewna jest w tej branży niezastąpiona, ze względu na jej odporność na korozję, higieniczność oraz trwałość. Inne materiały, jak aluminium czy miedź, znajdują zastosowanie w zależności od specyficznych potrzeb i wymagań. Ostatecznie, odpowiedni dobór wyposażenia gastronomicznego ma kluczowy wpływ na sukces każdego przedsiębiorstwa w tej branży.

Słowniczek Pojęć dla Wyposażenia Gastronomii

  • HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontrolne) - System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, niezbędny w każdym profesjonalnie prowadzonym lokalu gastronomicznym.
  • Układ liniowy (Line-up) - Schemat rozmieszczenia urządzeń i stanowisk pracy w kuchni, zaprojektowany w celu maksymalizacji efektywności i ergonomii
  • Przygotowanie wstępne (Mise en place) - Francuski termin oznaczający organizację i przygotowanie składników i narzędzi przed rozpoczęciem gotowania.
  • Strumień pracy (Flow) - Odnosi się do efektywnej organizacji procesów od dostawy produktów przez ich przygotowanie aż do serwowanie.
  • Dobre zestawienie smaków (Food Pairing) - Technika łączenia różnych składników i smaków w celu stworzenia harmonijnych dań.
  • Krzyżowe zanieczyszczenie (Cross-contamination) - Sytuacja, w której drobnoustroje przenoszą się z jednego produktu żywnościowego na inny.
  • Strefa gościnna i strefa pracownicza (Front-of-house / Back-of-house) - Terminy odnoszące się do obszaru lokalu dostępnego dla gości (strefa gościnna) i obszaru pracowniczego/kuchni (strefa pracownicza).
  • System POS (Point of Sale) - System do zarządzania zamówieniami i płatnościami, kluczowy element w nowoczesnych lokalach gastronomicznych.
  • Zarządzanie zapasami (Inventory Management) - Systemy i metody kontrolowania produktów na stanie, od ich zamówienia przez przechowywanie aż do wykorzystania.
  • Zarządzanie dochodem (Yield Management) - Strategia cenowa mająca na celu maksymalizację dochodów przez dynamiczne dostosowanie cen do aktualnego popytu.
  • Rotacja stolików (Table Turnover) - Wskaźnik określający, jak często stoliki w restauracji są obsługiwane i przygotowywane dla nowych gości.
  • Punkt kontaktu z gościem (Touchpoint) - Momenty, w których personel lokalu wchodzi w interakcję z gośćmi, od wejścia przez zamówienie, serwis aż po wyjście. Każdy z tych punktów może być zoptymalizowany pod kątem wyposażenia i designu.

Znajdź Najkorzystniejszą Ofertę w Jednym Miejscu!

Dlaczego przepłacać, skoro możesz wybrać najlepsze oferty w jednym miejscu?

Posiadamy 478 zweryfikowanych Specjalistów od Wyposażenia Gastronomii.

Wysyłaj bezpłatne zapytania ofertowe i porównaj propozycje od wiodących dostawców w branży.

Dzięki nam łatwo porównasz oferty na Wyposażenie Gastronomii, które spełnią Twoje oczekiwania w atrakcyjnej cenie.

Porównaj oferty od Firm

Polecane Firmy

T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTROTOMASZ GUZEK Sprawdź, co mnie wyróżnia  na tle konkurencji!   KOMPLEKSOWA OBSŁUGA Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa   SZE...

Wyposażenie gastronomii w Zwiadowca

MAGNUM-PRO MAGNUM-PRO
Kompleksowe wyposażenie gastronomii
Firma MAGNUM PRO jest autoryzowanym dystrybutorem wiodących marek europejskich specjalizujących się w produkcji najwyższej jakości akcesoriów, sprzętów oraz mebli gastronomicznych. Z branżą gastronomiczną mamy do czynienia od ponad dekady.
MAWI M. Piszczek & W. Dziedzic Sp.j. MAWI M. Piszczek & W. Dziedzic Sp.j.
MAWI - Urządzenia chłodnicze i gastronomiczne
Mawi jest wieloletnim, uznanym w Polsce i Europie producentem urządzeń chłodniczych i gastronomicznych, istniejącym na rynku od 1989 roku. Nasze wyroby produkowane są z najwyższej jakości materiałów i podzespołów, których producentami są znane w świecie firmy, takie jak:...
Hand-Spol
Sprzęt gastronomiczny, chłodniczy i klimatyzacyjny
Firma HAND-SPOL-HoReCa powstała w roku 2007 w wyniku przekształceń własnościowych firmy P.H.Z. HAND-SPOL, która działa od roku 1991. W czasie blisko 18 lat zaopatrywała klientów w kraju i zagranicą w maszyny i urządzenia: masarskie, gastronomiczne, chłodnicze i klimatyzacyjne.
CULINA CULINA
Urządzenia gastronomiczne, drobny sprzęt kuchenny , urządzenia barowe, chłodnicz
Firmą Culina oferuje kompleksowe wyposażenie gastronomi. Świadczymy również profesjonalne usługi doradcze i wykonawcze, związane z wyposażeniem sektora gastronomicznego. Zajmujemy się również importem oraz eksportem urządzeń gastronomicznych najlepszych krajowych i zagranicznych producentów.
Masa Marcin Śliżewski Masa Marcin Śliżewski
Wyposażenie gastronomii i masarni
Jesteśmy prężnie rozwijającą się firmą z branży wyposażenia gastronomicznego. Od 2002 roku zajmujemy się wyposażaniem obiektów gastronomicznych w profesjonalny sprzęt renomowanych firm.
Horeca PArtner Kamil Kurcin Horeca PArtner Kamil Kurcin
Horeca PArtner Wszystko Dla Gastronomi
Horeca Partner obsługuje hotele i restauracje w zakresie doradztwa oraz dostaw mebli ogrodowych , mebli tapicerowanych , mebli basenowych oraz plażowych ,parasoli , donic do hoteli i restauracji .Współpracujemy z fabrykami z Włoch , Hiszpanii , Polski a także krajów skandynawskich .
InModernTop Sp. z o. o. InModernTop Sp. z o. o.
Produkcja mebli HoReCa, Meble na wymiar do restauracji, hoteli, recepcji, biur..
Firma InModernTop powstała z zamiłowania do tworzenia nowoczesnych i wyjątkowych wnętrz bazując na posiadanym, wieloletnim doświadczeniu w produkcji mebli oraz kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, hoteli, restauracji, biur, powierzchni komercyjnych itp.
Suma Sp. z o.o. Sp. K. Suma Sp. z o.o. Sp. K.
Profesjonalne urządzenia i wyposażenie gastronomii
SUMA od 25 lat działa kompleksowo w zakresie projektowania oraz wyposażania profesjonalnych przestrzeni gastronomicznych. Naszą ideą przewodnią jest promowanie rozwiązań i urządzeń najwyższej jakości. Zapewniamy autoryzowaną obsługę serwisową, gwarantującą naszym klientom bezpieczną i ciągłą pracę.
Plastmet Sp z o.o. sp. k. Plastmet Sp z o.o. sp. k.
Meble ze stali nierdzewnej
PLASTMET to znana już w kraju firma produkująca doskonałej jakości meble ze stali nierdzewnej oraz zwykłej, malowanej proszkowo.W bogatej gamie produktów oferowanych przez PLASTMET są meble gastronomiczne, socjalne, warsztatowe i magazynowe oraz biurowe i szkolne, medyczne, ...
Optimal Gastro Sp. z o.o. Optimal Gastro Sp. z o.o.
Optimal Gastro Sp. z o.o. - optymalne rozwiązania dla gastronomii
OPTIMAL GASTRO Sp. z o.o. Rzeszów - kompleksowe wyposażenie gastronomii, projekty, szkolenia, serwis. Meble nierdzewne, urządzenia grzewcze, chłodnicze, dynamiczne. Wsparcie inwestorów, doradztwo, audyty. Bardzo dobra znajomość branży oraz oferty szyte na miarę. Serdecznie zapraszamy do kontaktu.
Oferujesz rozwiązania dla rynku horeca?

Załóż konto i pozyskuj nowych klientów.
Bezpłatnie zaprezentuj firmę i realizacje.

Wypełnij formularz i porównaj oferty firm

Jak działa nasz serwis

Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.

Krok 1. Określasz jakiej usługi lub produktu szukasz

W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Krok 2. Znajdź zainteresowanych Wykonawców i Dostawców

Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.

Krok 3. Otrzymujesz niezobowiązujące oferty

Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.

{{trade.acquisition_initstep_title || trade.name}}

Odpowiedz na kilka pytań
Oferty są darmowe i niezobowiązujące

{{steps[activeStep].description}}

Uwaga: Możesz podać dodatkowe uwagi

Szukamy specjalistów dla Twojego Zapytania!

Wyszukujemy już dla Ciebie dostawców zgodnych z Twoim zapytaniem.

Wysłaliśmy na Twój adres e-mail {{form.user_data.email}} prośbę o potwierdzenie informacji.
Sprawdź swoją pocztę.

Dodaj załączniki

Dodaj zdjęcia lub projekt itp. Pomoże to firmom dopasować oferty specjalnie dla Ciebie.

Prosimy wybrać odpowiedź
Wstecz
Pomiń

Dołącz do firm oferujących {{trade.name}}

Czy na pewno chcesz zakończyć?
Utracisz wszystkie odpowiedzi.
Kontynuuj zapytanie
Przerwij zapytanie
Wybierz wersję uproszczoną.
Tylko pole opisu.

Polecane Firmy

T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTROTOMASZ GUZEK Sprawdź, co mnie wyróżnia  na tle konkurencji!   KOMPLEKSOWA OBSŁUGA Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa   SZE...

Wyposażenie gastronomii w Zwiadowca

Marathon  Barbara Kwaśnik Marathon Barbara Kwaśnik
Kompleksowe wyposażenie gastronomii- urządzenia, sprzęty, sztućce, zastawa meble
Firma MARATHON z siedzibą w Poznaniu działa na terenie całego kraju od 1994 roku i specjalizuje się w profesjonalnym,kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, domów weselnych, firm cateringowych i hoteli w urządzenia, sprzęty , akcesoria do kuchni i zaplecza. PROJEKT-SPRZEDAŻ-MONTAŻ-SERWIS
Warszawska Fabryka Platerów HEFRA S.A. Warszawska Fabryka Platerów HEFRA S.A.
Wyposażenie gastronomii w sztućce i galanterię st
Warszawska Fabryka Platerów HEFRA S.A. jest jedynym polskim producentem sztućców oraz galanterii stołowej – wytwarzanych w całości ze srebra, platerowanych srebrem i wykonanych ze stali nierdzewnej. HEFRA pragnąc kontynuować wieloletnią szczytną tradycję swych poprzednik&oacu...
Tom-Gast Tom-Gast
Kompleksowe wyposażenie w sprzęt gastronomiczny, Wypożyczalnia sprzętu gastronom
Firma TOM-GAST działa na polskim rynku dostawców sprzętu gastronomicznego od roku 1998. Pozycja lidera, którą osiągnęła wśród firm dostarczających drobny sprzęt gastronomiczny to wynik współpracy z uznanymi dostawcami z całego świata i najlepszymi dystrybutor...
Qchnia Project Qchnia Project
Dystrybutor produktów gastronomicznych / Kompleksowe wyposażenie gastronomii
Qchnia Project to zespół profesjonalistów, pasjonatów, ludzi realizujących najśmielsze wyzwania stawiane przez Inwestorów. Oferujemy kompleksową obsługę inwestycji z zakresu gastronomii - projektujemy, wyposażamy, doposażamy oraz montujemy. Naszym sukcesem jest sukces naszych Inwestorów. Zapraszamy
Nasze zestawy znajdziecie Państwo na wyposażeniu swoich wielu ulubionych hoteli i restauracji. Nasza praca jest dla nas przede wszystkim hobby, dlatego niezwykłą radośc sprawia nam każde zlecenie i do wszystkich zadań podchodzimy z wielkim entuzjazmem. Nasza firma zajmuje się - kompleks...
Debiut Plus Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. Debiut Plus Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Systemy Higieniczne | Łódź | Warszawa | Dozowniki mydła i papieru
Jesteśmy jednym z pierwszych a obecnie największych autoryzowanych dystrybutorów koncernu Essity, światowego producenta artykułów higienicznych, znanego w Polsce ze sprzedaży produktów marki Tork.
Amefa Polska Sp. z o.o. Amefa Polska Sp. z o.o.
Sztućce stołowe i kuchenne
Eugen Hollaender wykazywał żyłkę przedsiębiorcy od wczesnej młodości. W wieku 25 lat przyjechał z Niemiec do Apeldoorn (Holandia) i założył własną firmę produkującą noże. Firma odniosła sukces. W niedługim czasie powstała filia w Neede, a produkcja została rozszerzona. Wkrótce część produk...
Multi Gastro Sp. z o.o. Multi Gastro Sp. z o.o.
Najlepsze urządzenia w najlepszych cenach
Nasza firma zajmuje się sprzedażą sprzętu gastronomicznego oraz produktów niezbędnych w profesjonalnej gastronomii. Wyposażymy takie obiekty jak: restauracje, pizzerie, domy weselne, stołówki, szkoły i przedszkola, kawiarnie, bary, kluby, firmy cateringowe w najwyższej jakości urządzenia.
Rational Polska Sp. z o.o. Rational Polska Sp. z o.o.
Niezawodny sprzęt dla profesjonalnych kuchni
RATIONAL jest globalnym liderem rynkowym i technologicznym w zakresie termicznego przyrządzania potraw. RATIONAL oferuje najlepsze w swojej klasie piece konwekcyjno-parowe iCombi oraz urządzenie multifunkcyjne iVario, które odpowiadają za 100% procesów gotowania w profesjonalnych kuchniach.
Julius Meinl Polska Sp. z o.o. Julius Meinl Polska Sp. z o.o.
Kawa i Herbata do segmentu HoReCa oraz segmentu Biurowego.
Julius Meinl międzynarodową firma, która łączy tradycję z nowoczesnością i innowacyjnymi kompleksowymi rozwiązaniami dla segmentu HoReCa.
Oferujesz rozwiązania dla rynku horeca?

Załóż konto i pozyskuj nowych klientów.
Bezpłatnie zaprezentuj firmę i realizacje.

Więcej poradników na podobny temat
15.03.2024Anita Matuszek

Ranking Dostawców Wyposażenia Gastronomii w 2024 roku. Opinie, Realizacje, Poradniki Firm

Prezentujemy Ranking Dostawców Wyposażenia Gastronomicznego, który został opracowany w oparciu o opinie klientów, przykłady zrealizowanych projektów oraz dostępne poradn...