Bezpłatnie wyślij zapytanie

Podaj jakich firm i ofert szukasz

Firmy złożą Ci oferty

Porównaj ceny i ważne parametry

Kupuj taniej i lepiej

Zyskaj korzystniejsze warunki zakupu

Naczynia gastronomiczne
Otrzymaj Najlepsze Oferty od Firm
105 firm w tej kategorii
Zapytaj o ceny i koszty

akcesoria i sprzęt barmański w Zwiadowca

Marathon  Barbara Kwaśnik Marathon Barbara Kwaśnik
Kompleksowe wyposażenie gastronomii- urządzenia, sprzęty, sztućce, zastawa meble
Firma MARATHON z siedzibą w Poznaniu działa na terenie całego kraju od 1994 roku i specjalizuje się w profesjonalnym,kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, domów weselnych, firm cateringowych i hoteli w urządzenia, sprzęty , akcesoria do kuchni i zaplecza. PROJEKT-SPRZEDAŻ-MONTAŻ-SERWIS
Horeca Invest sp. z o.o. Horeca Invest sp. z o.o.
Porcelana, szkło, sztućce oraz drobny sprzęt kuchenny
Horeca Invest Sp. z o.o.- to profesjonalna firma zaopatrująca sektor HoReCa w porcelanę, szkło, sztućce oraz drobny sprzęt kuchenny. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem w Polsce porcelany gastronomicznej marek Suisse Langenthal, Lillien i G.Benedikt. Oferujemy 5 letnią gwarancję na wyszczerbienia
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTROTOMASZ GUZEK Sprawdź, co mnie wyróżnia  na tle konkurencji!   KOMPLEKSOWA OBSŁUGA Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa   SZE...
CULINA CULINA
Urządzenia gastronomiczne, drobny sprzęt kuchenny , urządzenia barowe, chłodnicz
Firmą Culina oferuje kompleksowe wyposażenie gastronomi. Świadczymy również profesjonalne usługi doradcze i wykonawcze, związane z wyposażeniem sektora gastronomicznego. Zajmujemy się również importem oraz eksportem urządzeń gastronomicznych najlepszych krajowych i zagranicznych producentów.
Julius Meinl Polska Sp. z o.o. Julius Meinl Polska Sp. z o.o.
Kawa i Herbata do segmentu HoReCa oraz segmentu Biurowego.
Julius Meinl międzynarodową firma, która łączy tradycję z nowoczesnością i innowacyjnymi kompleksowymi rozwiązaniami dla segmentu HoReCa.
BEST COMPANY SOLUTIONS sp. z o .o. BEST COMPANY SOLUTIONS sp. z o .o.
Oficjalny, polski dystrybutor wielu cenionych marek w branży HoReCa
Przyczyniamy się do rozwoju polskich firm oferując kompleksową obsługę branży HoReCa – od analizy potrzeb klienta, poprzez dobór i montaż sprzętu, aż po serwis technologiczny i szkolenia. Obecnie w porftolio firmy znajduje się marki tj.: Franke, Dalla Corte, Curtis, Zumex, Cuppone, Palux i inne.
Hand-Spol
Sprzęt gastronomiczny, chłodniczy i klimatyzacyjny
Firma HAND-SPOL-HoReCa powstała w roku 2007 w wyniku przekształceń własnościowych firmy P.H.Z. HAND-SPOL, która działa od roku 1991. W czasie blisko 18 lat zaopatrywała klientów w kraju i zagranicą w maszyny i urządzenia: masarskie, gastronomiczne, chłodnicze i klimatyzacyjne.
Suma Sp. z o.o. Sp. K. Suma Sp. z o.o. Sp. K.
Profesjonalne urządzenia i wyposażenie gastronomii
SUMA od 25 lat działa kompleksowo w zakresie projektowania oraz wyposażania profesjonalnych przestrzeni gastronomicznych. Naszą ideą przewodnią jest promowanie rozwiązań i urządzeń najwyższej jakości. Zapewniamy autoryzowaną obsługę serwisową, gwarantującą naszym klientom bezpieczną i ciągłą pracę.
Profi-T Katarzyna Czubała-Badora Profi-T Katarzyna Czubała-Badora
Wyposażenie obiektów noclegowych
Profi-T Katarzyna Czubała-Badora to firma ze Śląska. Jest firmą wywodzącą się z Class-Mebel, założonego przez obecną właścicielkę.
PHU BMS SP J Z Bielecki
RTV, AGD, Meble, oświetlenie, komputery, urządzenia gastronomiczne
Sklep „BMS”, znajdujący się na ulicy Staszica w Kwidzynie od ponad 25 lat dostarcza sprzęt do Państwa domów. Lodówki, pralki, zmywarki, telewizory, systemy HI- FI, meble i oświetlenie znanych i sprawdzonych producentów.

Wypełnij formularz i porównaj oferty firm

Jak działa nasz serwis

Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.

Krok 1. Określasz jakiej usługi lub produktu szukasz

W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Krok 2. Znajdź zainteresowanych Wykonawców i Dostawców

Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.

Krok 3. Otrzymujesz niezobowiązujące oferty

Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.

{{trade.acquisition_initstep_title || trade.name}}

Odpowiedz na kilka pytań
Oferty są darmowe i niezobowiązujące

{{steps[activeStep].description}}

Uwaga: Możesz podać dodatkowe uwagi

Szukamy specjalistów dla Twojego Zapytania!

Wyszukujemy już dla Ciebie dostawców zgodnych z Twoim zapytaniem.

Wysłaliśmy na Twój adres e-mail {{form.user_data.email}} prośbę o potwierdzenie informacji.
Sprawdź swoją pocztę.

Dodaj załączniki

Dodaj zdjęcia lub projekt itp. Pomoże to firmom dopasować oferty specjalnie dla Ciebie.

Prosimy wybrać odpowiedź
Wstecz
Pomiń

Dołącz do firm oferujących {{trade.name}}

Czy na pewno chcesz zakończyć?
Utracisz wszystkie odpowiedzi.
Kontynuuj zapytanie
Przerwij zapytanie
Wybierz wersję uproszczoną.
Tylko pole opisu.

Naczynia gastronomiczne to naczynia, które wykorzystuje się w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych (np. w restauracjach, kuchniach hotelowych, stołówkach, kawiarniach, pizzeriach, pubów, barach). Określenie „naczynia gastronomiczne” odnosi się głównie to tych naczyń, z których korzystają pracownicy danego lokalu w kuchni.

Do najczęściej używanych naczyń gastronomicznych należą wymienione poniżej naczynia.

  • Garnki: zazwyczaj wykonywane ze stali nierdzewnej. Dobry garnek to podstawowe naczynie w kuchni; dzięki niemu potrawy się nie przypalają i dłużej utrzymują ciepło, szybsza jest też sama obróbka termiczna żywności, a jedzenie zdrowsze (gdyż nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu do przygotowania dania).
  • Miski: wykonane z plastiku, stali nierdzewnej lub innego tworzywa. Wyjątkowo trwałe są te wykonane ze stali. Ich wadą jest to, że ważą więcej (jeśli porównujemy je z miskami plastikowymi).
  • Naczynia do zapiekania: różnego rodzaju naczynia żaroodporne, mogą być wykonane ze specjalnego szkła, żeliwa lub ceramiki żaroodpornej.
  • Patelnie i rondle: w kuchni gastronomicznej powinno być co najmniej kilka patelni; zazwyczaj spotyka się patelnie teflonowe, ze stali nierdzewnej, stali węglowej lub aluminiowe.
  • Pojemniki na żywność: specjalnie dostosowane pojemniki do przechowywania żywności (muszą mieć specjalne testy).
  • Pojemniki GN: mogą być emaliowane, perforowane, z polipropylenu i poliwęglanu. Niektóre z tych pojemników są zaopatrzone w uchwyty (ale nie wszystkie). Pojemniki GN służą do przechowywania gotowych potraw tuż przed ich nałożeniem na talerz klienta. Spotyka się je między innymi w samoobsługowych barach gastronomicznych (w których klienci sami nakładają sobie potrawy na talerze).
  • Blachy i ruszty do pieczenia: obecnie jest bardzo duży wybór blach i rusztów do pieczenia. W kuchniach gastronomicznych powinna być spora ich liczba.
  • Brytfanny: używane np. do pieczenia kaczki lub indyka. Częstym materiałem wykonania brytfanny jest żeliwo.
  • Cedzaki;
  • Czajniki (elektryczne lub do postawienia na kuchence. Obecnie raczej korzysta się z czajników elektrycznych: są szybsze.

Naczynia gastronomiczne wymagają częstego i dokładnego mycia. Jest to konieczne ze względów zdrowotnych (zapobieganie rozprzestrzenianiu się bakterii), higienicznych oraz estetycznych. Poza tym, jeśli naczynia nie zostaną dokładnie umyte po użyciu, to po jakimś czasie nie będzie się dało ich wcale domyć (zaschnięty tłuszcz i brud będą już nie do usunięcia), a naczynie straci swoje właściwości.


Szukasz wykonawcy lub dostawcy?
Chcesz otrzymać kosztorys i poznać aktualne ceny?

Zwiadowca działa w oparciu o odwrócony model serwisu ogłoszeniowego. Polega to na tym, że to zleceniodawca informuje, jaką usługę lub dostawę chce zlecić, a specjaliści kontaktują się z nim w kwestii jej realizacji. Oferenci i wykonawcy skontaktują się ze zleceniodawcą, przesyłając swoje oferty. Cała procedura trwa zaledwie kilka minut.

  • Dzięki Zwiadowcy możesz oszczędzić czas, który musiałbyś poświęcić na samodzielne przeglądanie ogłoszeń. 
  • Zleceniodawca nie ponosi żadnych kosztów związanych z przesłaniem zapytania.
  • Zobacz w jakich jeszcze zapytaniach możmy Ci pomóc: Meble hotelowe czy Wyposażenie hoteli