ID:1315727

Questo Sp. z o. o.

Kawa - Ekspresy - Serwis
Garwolińska 5, 08-110 Siedlce
Mazowieckie
O firmie
Oferta
Produkty (162)

{{trade.parent_id ? trade.name : 'Katalog branżowy'}}

powrót do: {{trade.parent_trade.parent_id ? trade.parent_trade.name : 'Katalog branżowy'}}

{{item.name}}



Trwa ładowanie produktów
Filmy (13)
Rodzaje ekspresów do kawy: Co musisz wiedzieć przed wyborem najlepszego ekspresu?

Przedstawiamy kolejną część przygotowanego przez naszą ekipę poradnika dotyczącego wyboru ekspresu. W tym odcinku opowiemy Wam o rodzajach ekspresów oraz ich możliwościach. Wybór ekspresu jest zadaniem trudnym, dlatego też chcielibyśmy je Państwu ułatwić. Obecnie na rynku wyróżniamy 4 grupy ekspresów do kawy:
- ekspresy do kawy bez spieniacza,
- ekspresy do kawy z ręczną dyszą spieniającą,
- ekspresy do kawy z półautomatycznym spieniaczem,
- ekspresy do kawy z w pełni automatycznym spieniaczem - tzw. funkcja One Touch.
Wybierając swój ekspres warto więc zwrócić na rodzaj oraz ilość przygotowywanych dziennie napojów kawowych. Im więcej kaw mlecznych przygotowujemy dziennie, tym odpowiedniejszym rozwiązaniem będą ekspresy z funkcją One Touch, gdyż pozwalają one na przygotowanie kaw mlecznych za jednym kliknięciem. Ekspresy, które wyposażone zostały w półautomatyczny system spieniania mleka świetnie sprawdzą się w miejscach, gdzie większość stanowią kawy czarne, a kawy mleczne są tylko dodatkiem. Najprostsze w obsłudze oraz w utrzymaniu w czystości są zaś ekspresy do kawy bez jakiegokolwiek spieniacza. Dzięki temu nie musimy martwić się o to, aby regularnie czyścić systemy mleczne. Kupując ekspres bez spieniacza nie jesteśmy skazani na picie tylko i wyłącznie kawy czarnej. Ogromną popularność zyskały wolnostojące spieniacze do mleka, których czyszczenie jest o wiele prostsze niż tych, które są integralną częścią ekspresów.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo także ekspresy, które wyposażone zostały w ręczną dyszę do spieniania mleka. W tym przypadku w pierwszej kolejności należy wlać mleko do jakiegokolwiek naczynia. Może być to kubek, szklanka itp. Po włączeniu dyszy spieniającej podstawiamy kubek z mlekiem pod jej wylot i spieniamy mleko do momentu, w którym uzyskamy satysfakcjonującą nas piankę mleczną. Dlatego też przed wyborem wymarzonego ekspresu do kawy należy zastanowić się nad tym, czego od takiego urządzenia wymagamy jako jego późniejsi użytkownicy. Życzymy smacznej kawy! :)

Kawa najwyższej jakości - sprawdź jak dbamy o jakość naszej kawy

Istnieje wiele czynników, które odgrywają znaczącą rolę przy wyborze właściwego ziarna: region, wysokość uprawy, wilgotność, dojrzałość owoców oraz pora zbioru. Od zawsze komponujemy kawy z wysokogórskich Arabik oraz dobrej jakości Robust. Przy paleniu kawy zapisujemy profile, temperaturę w pomieszczeniu i wilgotność danego dnia. Kontrolując nasze ziarna również po wypaleniu posiadamy absolutną pewność, że cechy kawy, do której dążymy są spójne i obecne w naszej mieszance. Analiza spektrofotometryczna pozwala upewnić się, że ziarna, które są w Naszych mieszankach zostały prawidłowo wypalone. Harmonijna i wyraźnie aromatyczna kawa, która tworzy Nasze mieszanki zapewni zaskakujące doznania smakowe nawet dla bardzo wymagających klientów.

Ekspres czy kawiarka? Co wybrać aby się napić dobrej kawy?

Rynek ekspresów do kawy jest niezwykle szeroki. Dlatego też warto zastanowić się od czego zacząć swoją przygodę z kawą - od ekspresu ciśnieniowego, czy od kawiarki włoskiej. Różnice w smaku kawy parzonej w obydwu tych sposobach są znaczące, ale różnicuje je również czas przygotowania kawy. Wygodniejszym rozwiązaniem jest ekspres ciśnieniowy z młynkiem, dzięki któremu przygotowanie kawy zajmuje nie więcej niż 1 minutę. Kawiarka włoska wymaga zaś zakupu kawy mielonej, bądź młynka do kawy i mielenia jej na bieżąco tuż przed zaparzeniem. Kawa z kawiarki posiada przewagę w postaci wyższej zawartości kofeiny, co przekłada się również na jej moc. Ekspres do kawy zaś jest w stanie przygotować kawę o intensywniejszym smaku, aromacie oraz z przyjemną pianką na jej powierzchni. Kawiarki włoskie występują w różnych rozmiarach. Od 1 espresso, aż po warianty, które są w stanie przygotować aż 18 espresso jednocześnie. Marką wiodącą na rynku kawiarek jest włoska marka Bialetti, której założyciel stworzył pierwszą na świecie kawiarkę. Różnorodność modeli oraz wzorów kawiarek jest bardzo istotna, gdyż każdy klient jest w stanie wybrać model dopasowany do swoich potrzeb. Producenci kawiarek stworzyli również modele, które można stosować na kuchenkach indukcyjnych. Najnowszym rozwiązaniem są kawiarki elektryczne, które są samowystarczalne i nie potrzebują żadnego źródła ciepła, tylko podłączamy je bezpośrednio do sieci elektrycznej. Jako Świat Ekspresów rekomendujemy kawy z Siedleckiej Manufaktury Kawy, które świetnie smakują po przyrządzeniu ich w kawiarce.

Jaki ekspres do kawy kupić? Na co zwrócić uwagę?

Wybór ekspresów do kawy na rynku tego typu urządzeń jest ogromny. Dlatego też przychodzimy Państwu z pomocą i doradzamy w jaki sposób przygotować się do takiego zakupu. Przed podjęciem decyzji zakupowej warto przeanalizować własne potrzeby, dzięki czemu łatwiej będzie wybrać odpowiedni model ekspresu do kawy. Dlatego też podstawowymi kryteriami, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze urządzenia są:
- ilość przygotowywanych dziennie kaw
- rodzaj przygotowywanych kaw (czy w większości są to kawy czarne, czy raczej kawy mleczne)
Dzięki odpowiedziom na te dwa krótkie, a zarazem istotne pytania, konsultanci Świata Ekspresów będą w stanie łatwiej dopasować urządzenie do Państwa potrzeb. Poza dwoma powyższymi kryteriami można się zagłębić w szereg funkcji dodatkowych, które oferują współczesne ekspresy do kawy. Pierwszym z nich jest ilość przygotowywanych napojów kawowych. Niektóre urządzenia są w stanie przygotować tylko i wyłącznie 2-3 rodzaje kawy czarnej, a najwyższe modele marki Melitta mają aż 21 różnych napojów kawowych. Producenci ekspresów do kawy co raz częściej wprowadzają również do swoich urządzeń panele dotykowe. Poza tym, co raz częściej ekspresy do kawy wyposażane są w system Bluetooth, który pozwala na bezprzewodową komunikację urządzenia ze smartfonem. W ten sposób możemy przygotować kawę za pomocą smartfona, który staje się pilotem zdalnego sterowania ekspresem. Dedykowane aplikacje pozwalają nie tylko przygotowywać kawy, ale również sprawdzać statusy konserwacji urządzenia oraz przeglądać statystyki wykonywanych kaw. Wybór ekspresów do kawy jest ogromny. Jako firma zajmująca się tylko i wyłącznie ekspresami do kawy polecamy urządzenia marek Nivona, Jura oraz Melitta, gdyż cechują się one wytrzymałością, prostotą obsługi i jakością parzonej kawy. Dlatego też warto wziąć je pod uwagę planując zakup ekspresu do kawy. Kolejnym istotnym faktem w parzeniu kawy jest jakość zastosowanej kawy ziarnistej. Polecamy kawy z naszej palarni Siedlecka Manufaktura Kawy, gdyż ich smak w wymienionych wyżej ekspresach jest wyśmienity.

Palenie kawy - sprawdź jak wypalamy kawę

W technologii wypału wyróżnia się różne stopnie palenia. Decydują one o finalnym profilu sensorycznym wypalonego ziarna. Wyróżniamy 4 stopnie palenia.
Jasne palenie kawy
Ten rodzaj palenia kawy odbywa się w temperaturze 200°C. Charakterystyczne dla ziaren przygotowanych w ten sposób jest wysoka zawartość kofeiny oraz subtelny smak, pozbawiony goryczy.
Średnie palenie kawy
Najpopularniejszy średni stopień palenia kawy przebiega w temperaturze około 210-220°C. Rezultatem takiego wypalanie jest kawa o mniejszym stopniu kwasowości i umiarkowaną zawartością kofeiny. Pijąc ją możemy wyczuć odrobinę goryczki.
Średnio ciemne palenie kawy
To rodzaj palenia kawy pomiędzy średnim, a ciemnym stopniem. Wypalone w ten sposób ziarna dają w efekcie bogactwo smaku i wyrazisty już posmak goryczy, a to połączenie zadowoli prawdziwych znawców kawy.
Ciemne palenie kawy
Ciemne palenie kawy przeprowadza się w temperaturze aż 225-250°C.Tak uzyskana kawa jest całkowicie pozbawiona kwasowości, a kosztem naturalnej nuty smakowej pojawia się intensywna nuta mocnego palenia. Wysoka temperatura podczas ciemnego wypalania niemal zupełnie pozbawia kawę z kofeiny.
Każdy rodzaj ziarna wypalamy indywidualnie, tak aby uzyskać balans kwasowości, słodyczy oraz goryczy - to stanowi bazę naszych mieszanek i naszego know-how.
Palenie kawy nie kończy się w raz wysypaniem kawy z pieca, aby zatrzymać ten proces obniżamy temperaturę ziarna schłodzonym powietrzem. Ostudzone ziarno selekcjonujemy za pomocą destonera.
Ostatnim etapem jest odgazowanie, aby uzyskać doskonały smak i aromat.
Produkujemy kawę mieloną i ziarnistą.
Aby powstała kawa mielona, wypalone ziarno trafia do młyna, następnie do maszyny dozującej, a na końcu jest wsypywana do opakowań i szczelnie zamykana.
Kawa ziarnista trafia bezpośrednio z maszyny dozującej do specjalnych opakowań, które również szczelnie zamykamy aby jej aromat został zachowany jak najdłużej.
Nasza kawa to wiedza, doświadczenie i pasja w każdej filiżance.

Palenie kawy - sprawdź jak wypalamy kawę

W technologii wypału wyróżnia się różne stopnie palenia. Decydują one o finalnym profilu sensorycznym wypalonego ziarna. Wyróżniamy 4 stopnie palenia.
Jasne palenie kawy
Ten rodzaj palenia kawy odbywa się w temperaturze 200°C. Charakterystyczne dla ziaren przygotowanych w ten sposób jest wysoka zawartość kofeiny oraz subtelny smak, pozbawiony goryczy.
Średnie palenie kawy
Najpopularniejszy średni stopień palenia kawy przebiega w temperaturze około 210-220°C. Rezultatem takiego wypalanie jest kawa o mniejszym stopniu kwasowości i umiarkowaną zawartością kofeiny. Pijąc ją możemy wyczuć odrobinę goryczki.
Średnio ciemne palenie kawy
To rodzaj palenia kawy pomiędzy średnim, a ciemnym stopniem. Wypalone w ten sposób ziarna dają w efekcie bogactwo smaku i wyrazisty już posmak goryczy, a to połączenie zadowoli prawdziwych znawców kawy.
Ciemne palenie kawy
Ciemne palenie kawy przeprowadza się w temperaturze aż 225-250°C.Tak uzyskana kawa jest całkowicie pozbawiona kwasowości, a kosztem naturalnej nuty smakowej pojawia się intensywna nuta mocnego palenia. Wysoka temperatura podczas ciemnego wypalania niemal zupełnie pozbawia kawę z kofeiny.
Każdy rodzaj ziarna wypalamy indywidualnie, tak aby uzyskać balans kwasowości, słodyczy oraz goryczy - to stanowi bazę naszych mieszanek i naszego know-how.
Palenie kawy nie kończy się w raz wysypaniem kawy z pieca, aby zatrzymać ten proces obniżamy temperaturę ziarna schłodzonym powietrzem. Ostudzone ziarno selekcjonujemy za pomocą destonera.
Ostatnim etapem jest odgazowanie, aby uzyskać doskonały smak i aromat.
Produkujemy kawę mieloną i ziarnistą.
Aby powstała kawa mielona, wypalone ziarno trafia do młyna, następnie do maszyny dozującej, a na końcu jest wsypywana do opakowań i szczelnie zamykana.
Kawa ziarnista trafia bezpośrednio z maszyny dozującej do specjalnych opakowań, które również szczelnie zamykamy aby jej aromat został zachowany jak najdłużej.
Nasza kawa to wiedza, doświadczenie i pasja w każdej filiżance.

Siedlecka Manufaktura Kawy

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą świeżo palonej kawy. Siedlecka Manufaktura Kawy zapewni Ci niesamowite doznania smakowe. Link do oferty poniżej:

https://www.swiatekspresow.pl/kawa-siedlecka-manufaktura-kawy/

Prezentacja działania ekspresu Jura D6 - Świat Ekspresów

Prezentujemy Państwu film, który przedstawia działanie ekspresów Jura D6. Zapraszamy do ich zakupu w naszym sklepie internetowym. Wszystkie ekspresy marki Jura objęte są gratisem w postaci 3kg kawy z naszej palarni! :)

https://www.swiatekspresow.pl/ekspres-jura-d6-platin/
https://www.swiatekspresow.pl/ekspres-cisnieniowy-jura-d60-piano-black/

Prezentacja działania ekspresu Jura Z6 - Świat Ekspresów

Prezentujemy Państwu film, który przedstawia działanie ekspresów Jura Z6. Zapraszamy do ich zakupu w naszym sklepie internetowym. Wszystkie ekspresy marki Jura objęte są gratisem w postaci 3kg kawy z naszej palarni! :)

https://www.swiatekspresow.pl/ekspres-jura-z6-aluminium/

Prezentacja działania ekspresu Nivona 680 - Świat Ekspresów

Prezentujemy Państwu film, który przedstawia działanie ekspresów Nivona z serii 6. Zapraszamy do ich zakupu w naszym sklepie internetowym. Wszystkie ekspresy marki Nivona są objęte 36 miesięcznym okresem gwarancji!

https://www.swiatekspresow.pl/nivona-ekspresy-do-kawy/

Ekspres automatyczny KAFFIT 1604 Nizza - Świat Ekspresów

Link do oferty w naszym sklepie internetowym Świat Ekspresów:
https://www.swiatekspresow.pl/ekspres-cisnieniowy-kaffit-1604-nizza-autocappuccino/

Automatyczny ekspres do kawy Kaffit Nizza umożliwia przygotowanie dużej ilości kaw z mlekiem. Cappuccino, latte, latte macchiato, espresso, kawa - wszystkie te napoje można łatwo zrobić jednym dotknięciem. Ekspres do kawy jest wyposażony w automatyczny spieniacz do mleka, który pozwala przygotować nie tylko piankę mleczną, ale także szklankę gorącego mleka.

Każdy napój może być ustawiony według indywidualnego gustu: można wybrać jeden z pięciu dostępnych trybów mielenia, a do każdej filiżanki kawy, możesz wybrać objętość wody oraz moc kawy.

Konserwacja jest łatwa, ponieważ ekspres do kawy posiada automatyczne programy czyszczenia, odkamieniania i czyszczenia jednostek mlecznych.

Ekspres KAFFIT KLM 2601 Digital z modułem kontroli i zarządzania WiFi / GPRS - Światekspresów

Link do oferty w naszym sklepie internetowym:
https://www.swiatekspresow.pl/ekspres...

Automatyczny ekspres do kawy Kaffit 2601 przygotowuje rozmaite napoje kawowe: cappuccino, latte macchiato, espresso, kawa - ekran dotykowy pozwala na przygotowanie wszystkich napojów tylko jednym dotknięciem. Przełącznik obrotowy sprawia, że używanie ekspresu do kawy jest proste i łatwe do zrozumienia.

Ekspres do kawy wyposażony jest w powiększony pojemnik na fusy i dużą tackę ociekową. Opcja ta pozwala na przygotowanie napojów kawowych przez cały dzień bez żadnych przerw - idealny wybór do biura. Może być również bezpośrednio podłączony z beczką do automatycznego napełniania. Dwa bloki termiczne i pompa ciśnieniowa 19 bar sprawiają, że napoje kawowe są szybko przygotowywane. Poznaj swój własny profesjonalny sposób parzenia kawy wraz z Kaffit.com 2601.

Ekspresy Kaffit zaopatrzone zostały w unikalny moduł GPRS/WIFI. Umożliwia on zdalne sterowanie ekspresem z każdego miejsca w Polsce przy pomocy laptopa lub urządzenia mobilnego. Daje on możliwość kontroli ekspresu na odległość, wgląd w statystyki wykonanych napojów oraz dostęp do statusów konserwacji urządzenia. Pozwala także na zmianę parametrów ekspresu takich jak: ustwienia mocy kawy, ustawienia pojemności. Dostępna jest także funkcja blokowania i odblokowywania ekspresu. Usługa SMS natomiast automatycznie wyśle informacje do serwisu o ewentualnych błędach lub zaistniałych awariach oraz potrzebie czyszczenia i odkamienienia.

Ekspres KAFFIT 1601 PRO z modułem kontroli i zarządzania WiFi / GPRS - Światekspresów

Link do ofert na naszym sklepie internetowym:
https://www.swiatekspresow.pl/ekspres...

Automatyczny ekspres do kawy Kaffit Pro przygotowuje rozmaite napoje kawowe: cappuccino, latte macchiato, espresso, kawa - ekran dotykowy pozwala na przygotowanie wszystkich napojów tylko jednym dotknięciem. Przełącznik obrotowy sprawia, że używanie ekspresu do kawy jest proste i łatwe do zrozumienia.

Ekspres do kawy wyposażony jest w powiększony pojemnik na fusy i dolną podstawę odpadów. Opcja ta pozwala na przygotowanie napojów kawowych przez cały dzień bez żadnych przerw - idealny wybór do biura. Może być również bezpośrednio podłączony z beczką do automatycznego napełniania. Dwa bloki termiczne i pompa ciśnieniowa 19 bar sprawiają, że napoje kawowe są szybko przygotowywane. Poznaj swój własny profesjonalny sposób parzenia kawy wraz z Kaffit.com 1601 PRO.

Ekspresy Kaffit zaopatrzone zostały w unikalny moduł GPRS/WIFI. Umożliwia on zdalne sterowanie ekspresem z każdego miejsca w Polsce przy pomocy laptopa lub urządzenia mobilnego. Daje on możliwość kontroli ekspresu na odległość, wgląd w statystyki wykonanych napojów oraz dostęp do statusów konserwacji urządzenia. Pozwala także na zmianę parametrów ekspresu takich jak: ustawienia mocy kawy, ustawienia pojemności. Dostępna jest także funkcja blokowania i odblokowywania ekspresu. Usługa SMS natomiast automatycznie wyśle informacje do serwisu o ewentualnych błędach lub zaistniałych awariach oraz potrzebie czyszczenia i odkamienienia.